Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

“Ψάχνονται” για … ολίγη από Καρναβάλι

Το μοντέλο συνύπαρξης με τον κορονοϊό – που ακολουθούν ήδη κάποιες χώρες της Ευρώπης – ως μέρος της κανονικότητας μας, προετοιμάζεται να εφαρμόσει και η Ελλάδα, στο σημείο όμως εκείνο που οι “σκληροί δείκτες” θα έχουν αποκλιμακωθεί ικανοποιητικά και η πανδημία θα είναι διαχειρίσιμη.

Ο ορίζοντας για την άρση και των τελευταίων μέτρων που έχουν απομείνει είναι ο Απρίλης και πάντως ως το Πάσχα εκτιμάται ότι θα έχει μείνει μόνο η χρήση μάσκας, μέτρο το οποίο θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη… Είναι το τελευταίο “όπλο” κατά της μετάδοσης του κορονοϊού που θα φύγει από τη ζωή μας.

Οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε. στην τελευταία τους διάσκεψη, στα μέσα της εβδομάδας, έκριναν στην πλειονότητα τους ότι η άρση των μέτρων και η επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας είναι επιβεβλημένη.

Καρναβάλια με… μέτρο και Πάσχα στο χωριό

Ως το αργότερο τις αρχές Μαρτίου, και πάντα εκτός απροόπτου, αναμένεται να αρθούν οι τελευταίοι περιορισμοί στη διασκέδαση, με δυνατότητα τα μπαρ – εστιατόρια, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης να δέχονται και όρθιους πελάτες.

Οι μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι θα απαγορευτούν, δεδομένου ότι το Σύστημα Υγείας είναι σταθερά επιβαρυμένο για να δεχτεί νέα πίεση από τη μεταδοτικότητα του που θα προκαλούσαν.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει εάν κερδίζει έδαφος η πρόταση να επιτραπούν κάποιες μικρότερες καρναβαλικές συγκεντρώσεις, παραπέμποντας στους ειδικούς, οι οποίοι θα κάνουν τις εισηγήσεις τους τις επόμενες ημέρες.

Ως το τέλος του Μάρτη, το αργότερο τις πρώτες εβδομάδες του Απριλίου, σταδιακά, αναμένεται να φανεί καθαρά φως στην άκρη του τούνελ. Το Πάσχα στο χωριό θεωρείται δεδομένο.

«Έρχεται η φάση που θα μάθουμε να συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό κι ο καθένας θα παίρνει τις αποφάσεις του» δήλωσε και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σε «κλοιό» απαγορεύσεων οι ανεμβολίαστοι

Η άρση των περιορισμών αφορά φυσικά στους εμβολιασμένους και με τις τρεις δόσεις, και όχι για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, τους οποίους θα συνεχίσου να συνοδεύουν οι περιορισμοί που ισχύουν και σήμερα.

Δεδομένου ότι από τον Μάρτιο – Απρίλιο ξεκινάει στη χώρα μας επίσημα η τουριστική περίοδος, η κυβέρνηση επιθυμεί η εκκίνηση να γίνει σε… καθαρό δρόμο, με την είσοδο στη χώρα για τους ταξιδιώτες να γίνεται πιο εύκολη και πάντα με “διαβατήριο” το Green Pass. Κα φυσικά με την οικονομία ανοιχτή.

https://www.newsit.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.