Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πάτρα: Διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία του αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον

Διεκόπη για τις 11 Μαρτίου η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας για την υπόθεση δολοφονίας του αμερικανού Μπακάρι Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.  Πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν από την έδρα του δικαστηρίου να απορριφθεί η έφεση του αντεισαγγελέα Εφετών κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών. Τελικά, το δικαστήριο απέρριψε την έφεσημόνο για τον έναν εκ των επτά κατηγορουμένων και η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά. Κατέθεσε μόνο ο πατέρας του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων.

Καταπέλτης σε βάρος των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον το καλοκαίρι του 2017 στον Λαγανά είναι η έφεση που κατατέθηκε από τον εισαγγελέα, με την οποία ζητεί να καθίσουν ξανά στο εδώλιο οι φερόμενοι ως δράστες.

 

Το σκεπτικό του εισαγγελέα είναι ότι οι κατηγορούμενοι έπεσαν «στα μαλακά» με την πρόσφατη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που τους επέβαλε ποινές κάθειρξης από 5 έως 15 χρόνια, ενώ αντιθέτως κατά την κρίση του εκείνοι ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν.

 

«Προέκυψε ότι το θύμα υπέστη έναν ανηλεή ξυλοδαρμό, που προσομοίαζε με το λεγόμενο λιντσάρισμα. Στο τέλος της καταδίωξης, αν δεν κατόρθωνε να διαφύγει (πράγμα σχεδόν αδύνατο), με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ήταν νεκρός», υπογραμμίζει ο εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για προδιαγεγραμμένο τέλος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.