Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Euroferry Olympia: Νεκρός ακόμα ένας αγνοούμενους

Νεκρός εντοπίστηκε ακόμη ένας από τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο δεύτερο κατάστρωμα του πλοίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άνδρας εντοπίστηκε έξω από φορτηγό του και φέρει εγκαύματα σε όλο το σώμα του.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν εργασίες για τη διάνοιξη του καταπέλτη και απομάκρυνση κάποιων φορτηγών προκειμένου στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας να μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 10 ατόμων που αγνοούνται.

 

Στο λιμάνι του Αστακού, βρίσκονται 64 στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε σύνολο, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και της 6ης ΕΜΑΚ. Η πορεία των ερευνών γίνονται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσο και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

 

Υπενθυμίζεται πως το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε την Τετάρτη στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας και στο εσωτερικό του δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο μεγάλη ποσότητα καπνού.

O πρώτος νεκρός είχε εγκλωβιστεί σε φορτηγό

 

Η πρώτη απανθρακωμένη σορός είχε βρεθεί την περασμένη Κυριακή (20/2) μέσα σε φορτηγό στο πλοίο Euroferry Olympia. Οι άνδρες της ΕΜΑΚ που βρίσκονταν στο πλοίο, είχαν εντοπίσει τον νεκρό άνδρα στην καμπίνα ενός φορτηγού στο γκαράζ 2. Ο άτυχος άνδρας, που ήταν ανάμεσα στους 11 αγνοούμενους του πλοίου, το οποίο πήρε φωτιά τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, ανοιχτά της Κέρκυρας, εγκλωβίστηκε και δεν κατάφερε να γλιτώσει. Οπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, σε ανάρτηση στο Twitter, η σορός του ανασύρθηκε.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.