Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έρευνα: Το 82,5% κρίνει ανεπαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια

Την απογοήτευση των πολιτών για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του Ant1.

Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να πανηγυρίζουν για τα μέτρα στήριξης που λαμβάνουν, ωστόσο το συντριπτικό 82,5% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια.

Μόλις το 14,4% έχει διαφορετική γνώμη και τα κρίνει επαρκή.Την ίδια στιγμή οι πολίτες δεν πείθονται από το κυβερνητικό αφήγημα ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα για τη στήριξη των νοικοκυριών. Συγκεκριμένα, το 58% πιστεύει πως θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερα, ενώ μόλις το 31,9% πως έχουν δοθεί τόσα όσα αντέχει ο προϋπολογισμός.Με πολύ μικρή διαφορά, το 49,% των πολιτών εκτιμά πως τα μέτρα για την ακρίβεια έχουν τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 47,5% αναφέρει ότι είναι στη λάθος.Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, το 75,2% επισημαίνει ότι δεν είναι κάτι περιστασιακό και θα διαρκέσει περισσότερο.Η αύξηση στις τιμές του ρεύματος προβληματίζει το 55% και ακολουθεί αύξηση στα αγαθά, τρόφιμα και είδη σούπερ μάρκετ με 52,2%. Καύσιμα αλλά και πετρέλαιο θέρμανσης είναι στις επόμενες θέσεις με 40,8% και 37,4% αντίστοιχα.Την ίδια στιγμή οι πολίτες δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι τόσο στα οικονομικά του νοικοκυριού τους, όσο και στην οικονομία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το 48,3% πιστεύει πως τα οικονομικά τους θα χειρότερα και το 51,3% πιστεύει πως το ίδιο θα ισχύσει και για την οικονομία της χώρας. Θετική εξέλιξη μέσα στο 2022, βλέπει το 58% των πολιτών όσον αφορά την πορεία της πανδημίας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.