Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μεγάλα τα “φέσια” από τις εταιρίες ενέργειας – Κίνδυνος να σκάσουν «κανόνια»

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να σκάσουν «κανόνια» στην ενέργεια και σκάνδαλα τύπου Energa και Hellas Power, καθώς οι εταιρείες ενέργειας έχουν αφήσει «φέσια» άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ καθώς δεν αποδίδουν τα τέλη που εισπράττουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και πλέον υπάρχουν «μαύρα σύννεφα» στο Μαξίμου, καθώς υπάρχει φοβία για σκάνδαλο τύπου Εnerga – Hellas Power.

Η ΚΕΔΕ είναι στα κάγκελα και ήδη διεμήνυσε την έντονη ενόχλησή της στον υπουργό ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα καθώς στους δήμους δεν τους έχουν αποδοθεί τέλη ύψους άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ και ζητούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ζήτησαν από τον υπουργό ΠΕΝ να υπάρξει ρύθμιση που θα υποχρεώνει τους προμηθευτές να αποδίδουν τα χρήματα στους Δήμους εντός δύο μηνών.

Την ίδια ώρα υπολογίζονται σε άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ τα χρήματα που ορισμένοι πάροχοι έχουν παρακρατήσει από τα τέλη που πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών ρεύματος νοικοκυριά και επιχειρήσεις και δεν έχουν αποδοθεί στους διαχειριστές και συγκεκριμένα σε ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΔΑΠΕΕΠ.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Πέμπτη στην ολομέλεια της ΡΑΕ, με τα στελέχη της να εκτιμούν ότι η συνεχιζόμενη «έκρηξη» των χονδρεμπορικών τιμών μπορεί να οδηγήσει στην ανεξέλεγκτη παρακράτηση και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων από τους παρόχους με αποτέλεσμα να δούμε «κανόνια» στην αγορά με απρόβλεπτες συνέπειες.

 

Το φαινόμενο αναμένεται να πάρει ανεξέλγκτες διαστάσεις εάν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις καθώς εκτιμάται ότι το χρέος θα διογκωθεί εξαιτίας των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος που φθάνουν σε νοικοκυριά και επαγγελματίες με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές ή ακόμα και να μην μπορούν να εξοφληθούν.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.