Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Στυλιανίδης το 1,7 δισ. ευρώ και γιατί του την “πέφτουν” στελέχη της ΝΔ…

Αιχμές προς το εσωτερικό της ΝΔ άφησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αναφορικά με τα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το μέλλον του στον υπουργείο, μετά το «κάζο» στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» κατά την οποία εγκλωβίστηκαν χιλιάδες οδηγοί στην Αττική οδό και ταλαιπωρήθηκαν για μέρες οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου.

«Οσμίζομαι ότι μου “την πέφτουν” για το 1,7 δισ. ευρώ του προγράμματος “Αιγίς”», φέρεται να δηλώνει το περιβάλλον του Χρ. Στυλιανίδη όπως αναφέρετα σε δημοσίευμα φιλοκυβερνητικού μέσου  και αυτό ακριβώς έχει ένα παραπάνω ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, ενώ το δημοσίευμα  είναι γραμμένο σαν να έχει δώσει συνέντευξη ο υπουργός, στο σημείο αυτό δεν μεταφέρει όσα δήλωσε ο ίδιος, αντίθετα αποδίδει τα εν λόγω «φίλια πυρά» στο περιβάλλον του Χρ. Στυλιανίδη.

Η τακτική αυτή επιτρέπει στον ίδιο να πει αυτό που θέλει και ταυτόχρονα να μην αναλάβει την ευθύνη για τη δήλωση.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ξεκαθαρίζει προς πάσα «γαλάζια» κατεύθυνση ότι «μπορεί να μου καταμαρτυρούν ότι δεν ξέρω καλά την ελλαδική πραγματικότητα, αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαι παλιός στην πολιτική και ξέρω πώς λειτουργεί η πιάτσα». Υπενθυμίζεται ότι υπουργοί και γαλάζια στελέχη είχαν αφήσει αιχμές κατά του Χρήστου Στυλιανίδη.

Τέλος, σημειώνεται ότι το «Αιγίς» αποτελεί πρόγραμμα αναβάθμισης του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στη χώρα με προϋπολογισμό 1,7 δισ. ευρώ. Τα κονδύλια προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (595 εκατ.), το Ταμείο Ανάκαμψης (408 εκατ.) και το ΕΣΠΑ 2021-2027 (714 εκατ.).

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.