Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εμείς οι ιθαγενείς παγωμένοι και κρυωμένοι σε ευχαριστούμε Μητσοτάκη….

Το κρύο είναι πλέον , για τα δεδομένα μας, τσουχτερό και σε συνδυασμό με την φτώχια τότε γίνεται πολικό!

Κι όμως, μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα ο πρωθυπουργός σκέφτηκε τους αστέγους και μάλιστα τους επισκέφθηκε σε έναν άτυπο καταυλισμό για αστέγους στον Πειραιά.

Δεν τους υποσχέθηκε τίποτα, δεν τους έδωσε καμιά ελπίδα, δεν πήρε κανένα μέτρο εκτός από την παροχή ορισμένων πακέτων με φαγητό. Κάτι σαν χάντρες πολύχρωμες προς ιθαγενείς…

Αυτό ήταν όλο κι όλο το σόου που του ετοίμασαν οι ειδικοί στην επικοινωνία του για να κάνει την εμφάνισή του ντυμένος με κοινά ρούχα για να τους δείξει ότι είναι κοντά τους , ότι τους σκέπτεται , για να δει τις εικόνες ο λαός που υποφέρει και να πει: Είδατε, ο πρωθυπουργός είναι κοντά μας, είναι δίπλα μας αλλά, βρε παιδί μου, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, υπάρχει στενότης αλλά ο Κυριάκος συμπεριφέρεται ανθρώπινα…

Παράλληλα οι κρατικοδίαιτοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί βρήκαν την άκρη. Βρήκαν έναν φουκαρά άστεγο για να τους «δηλώσει» ότι εδώ «είμαστε μια οικογένεια». Μια «οικογένεια» αστέγων, πεινασμένων και εκτεθειμένων στο κρύο και στις ασθένειες που παράγονται από αυτές τις κακές συνθήκες.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει απλόχερα τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αυξάνει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να μένουν στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά και να κλείνουν επιχειρήσεις από αυτό το τεράστιο κόστος.

Το όλο σκηνικό που στήθηκε για τη νυχτερινή θεατρική παράσταση Μητσοτάκη απέτυχε και ως παράσταση αποτυχημένη, κατέβηκε αμέσως στη σκέψη του απλού συμπολίτη που κρίνει τα πράγματα με βάση την κατάστασή και την γενικότερη εικόνα.

Διότι για μια ακόμα φορά κατανόησε ότι αντιμετωπίζεται ως ένα τίποτα έως ένα τίποτα.

Τίποτα γενικώς αλλά όχι αορίστως….

Μιχάλης Μπαϊρακτάρης

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.