Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στην “κατάψυξη” σήμερα η Αχαΐα

Υπό το μηδέν αναμένεται να μείνει ο υδράργυρος και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τον -1 βαθμό στις 08.00 το πρωί.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η υψηλότερη θερμοκρασία για τη Δευτέρα θα είναι οι 5 βαθμοί Κελσίου, στις 14.00 το μεσημέρι.

Παρά το γεγονός πως θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει

Ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 4 μποφόρ.

Πολικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στα ορεινά της Αχαΐας, όπου το θερμόμετρο θα πέσει και στους -8 βαθμούς , όπως στα Καλάβρυτα, όπου και θα υπάρχει έντονη χιονόπτωση και η αίσθητη του κρύου θα είναι για -17!

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια νησιωτικά τμήματα του Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, αλλά και τα νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής. Οι χιονοπτώσεις αυτές γρήγορα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα έως τις μεσημβρινές ώρες και αναμένεται να είναι τοπικά ισχυρές κυρίως στη Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στη Ανατολική Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες. Χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται έως και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των Δωδεκανήσων κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες. Στην Κρήτη αναμένεται βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ από τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός, ενώ τοπικά θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -14 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -13 έως 3, στην Ήπειρο από -13 έως 4 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -13 έως 1, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -12 έως 5, στα νησιά του Ιονίου από -2 έως 5 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -3 έως 2 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.