Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μπαίνει στα κόμματα εξουσίας το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ

Επιβεβαιώνει την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με τη δημιουργία ενός τρίτου, ισχυρού πόλου, αυτού του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega με τη Ράνια Τζίμα, δείχνει ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, ενισχύει σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος και προκαλεί ανησυχία στον δικομματισμό και συναγερμό στα επιτελεία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αλλά και ο φόβος των πολιτών για την ακρίβεια που ήδη κλονίζει τα νοικοκυριά, λειτουργούν ως καταλύτες των πολιτικών εξελίξεων.

Το ενδιαφέρον της νέας δημοσκόπησης είναι ότι κανένα από τα τρία πρώτα κόμματα δεν χάνει ποσοστά, αντίθετα ενισχύονται, κάτι που σημαίνει ότι παίρνουν δυνάμεις από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.

Ισως γιατί οι πολίτες «βλέπουν» ότι οι εκλογές πλησιάζουν και παίρνουν πιο ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση και συσπειρώνονται και οι οπαδοί των κομμάτων.

Ετσι, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία παίρνει ποσοστό 29,1%, ενισχυμένη κατά 1,6 μονάδες από τον Δεκέμβριο (27,5%). Δεύτερος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,6% από 18,1%, κερδίζει δηλαδή 1,5 μονάδα.

Η κυριαρχία της ΝΔ είναι ακόμη αδιαμφισβήτητη, αν και έχει δύο σοβαρά «βαρίδια». Τη διαχείριση της πανδημίας και τις εξελίξεις στην οικονομία με την ακρίβεια να τρώει τα εισοδήματα.

Η διαφορά των δύο κομμάτων είναι κάτω από τις 10 μονάδες, και συγκεκριμένα 9,5%.

Ποσοστό 15% από 14,6% τον Δεκέμβριο λαμβάνει το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζει μόλις 0,4% μονάδες δηλαδή, κάτι που ίσως δείχνει ότι η δύναμη του κόμματος κινείται σε αυτό το επίπεδο. Είναι όμως, η μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό διότι με την ορμή της αλλαγής ηγεσίας, το ΚΙΝΑΛ «κλέβει» ψηφοφόρους και από την Κεντροαριστερά και από το Κέντρο.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 4,4%, από 4,7%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,1% (4,4% τον Δεκέμβριο), το Μέρα25 με 3,3% (2,9%) και η Δημιουργία Ξανά με 1,2% (1%) και οι Ελληνες για την Πατρίδα με 1,5%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.