Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αυτά γίνονται στην Αυστρία: Κορονο-λοταρία ως κίνητρο για τους ανεμβολίαστους

Λίγο πριν το κοινοβούλιο της Αυστρίας θεσπίσει έναν νέο νόμο, όπου ο εμβολιασμός θα είναι πλέον υποχρεωτικός για τους άνω των 18, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα θεσπίσει μια εθνική λοταρία ως κίνητρο για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται πως ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην Αυστρία έφθασε την Τετάρτη σε νέα επίπεδα ρεκόρ, αφού η υπερβολικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώθηκε περαιτέρω, αλλά η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει ένα ακόμη εθνικό λοκντάουν καθώς η χώρα εξήλθε από το τέταρτο μόλις τον περασμένο μήνα. Στο πλαίσιο αυτό θεσπίζει λοταρία για όσους κάνουν το εμβόλιο.

“Τι θα κερδίζει κάποιος στην λοταρία εμβολιασμού; Vouchers!”, απάντησε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την αρχηγό των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών Πάμελα Ρέντι-Βάγκνερ με την οποία διαπραγματεύτηκε το μέτρο.

Σχεδόν το 72% του αυστριακού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη.

Ο καγκελάριος είπε ότι επιθυμεί να υπάρχει μια οικονομική ανταμοιβή για όσους θα εμβολιάζονται και πρόσθεσε: “Έχουμε διδαχτεί από το παρελθόν και έχουμε διαπιστώσει ότι μια λοταρία εμβολιασμού είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για στηθεί ένα τέτοιο σύστημα”.

Πολίτες, είτε είναι ήδη εμβολιασμένοι ή όχι, θα παίρνουν ένα λαχνό για κάθε δόση εμβολίου που έχουν κάνει–τρεις δηλαδή λαχνοί για όσους έχουν κάνει και την ενισχυτική δόση.

Κάθε δέκατος λαχνός θα κερδίζει ένα voucher αξίας 500 ευρώ, διευκρίνισε ο Νεχάμερ, χωρίς να διευκρινίζει για ποιον σκοπό είναι τα vouchers.

Η κάτω βουλή πρόκειται αργότερα μέσα στην ημέρα να ψηφίσει έναν νόμο που θα καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών με τα πρόστιμα να κυμαίνονται από 600 ως 3.600 ευρώ.

Η Αυστρία θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους ενήλικες από την 1η Φεβρουαρίου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.