Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μειώνεται η διάρκεια της μεγαλύτερης παγκόσμιας έκθεσης για την τεχνολογία

Την μείωση κατά μίας ημέρας της διάρκειας της φετινής CES (Consumer Electronics Show) ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Η μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για την τεχνολογία θα φιλοξενηθεί στο Λας Βέγκας από τις 5 μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, μόλις δηλαδή για τρία 24ωρα, ως επιπρόσθετο μέτρο ασφαλείας σε σχέση με τα ισχύοντα πρωτόκολλα στις ΗΠΑ για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Η CES ειναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός της χρονιάς. Εδώ συνήθως ακούμε τις πιο μεγάλες ανακοινώσεις από τα μεγαλύτερα ονόματα και έχουμε μαζί όλες αυτές τις εταιρείες. Με τόσο σπουδαίες εταιρείες όμως να αποχωρούν, μπορείς να καταλάβεις ότι φέτος η CES δεν θα είναι αυτό που ελπίζαμε», λέει ένας ειδικός τεχνολογικός συντάκτης.

Η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε πως δεν θα παραβρεθεί στη CES ήταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ΒΜW και ακολούθησε η Mercedes. Αμφότερες επικαλέστηκαν την υγείας των συνεργατών τους, των εργαζομένων και του κοινού.Αντίστοιχα, ακύρωσαν τις συμμετοχές τους η General Motors, η Intel, η Microsoft, η Lenovo αλλά και κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως αυτές που διαχειρίζονται το Twitter και το Facebook.

Μια άλλη δημοσιογράφος ειδικευμένη στα θέματα τεχνολογίας επισημαίνει: «Είναι πολύ λογικό να αποχωρούν οι μεγάλες εταιρείες από την CES γιατί ερχόμαστε εδώ και τις ακούμε να παρουσιάζουν και να προβλέπουν τι θα συμβεί στον υπόλοιπο χρόνο και κάνουν μεγάλες ανακοινώσεις, αλλά πλέον μπορούμε να τις δούμε να τις κάνουν απομακρυσμένα με τη βοήθειά της τεχνολογίας και να μη χάσουμε πολλά. Όμως η CES Είναι θεσμός, είναι ένα εμπορικό σόου οπού έρχονται οι εταιρείες και προβάλλονται στον κόσμο».

Πάντως, παρά τους περιορισμούς υπολογίζονται σε 2.200 τα άτομα που θα βρεθούν δια ζώσης στους εκθεσιακούς χώρους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει για να εισέλθουν να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και να φοράνε μάσκες.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.