Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ιδού πως καταστρέφονται επιχειρήσεις από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Νέο ηλεκτροσόκ από λογαριασμό ρεύματος, αυτή τη φορά στη Λάρισα. Η έκπτωση μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό…

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν από τους λογαριασμούς ρεύματος που έρχονται και καλούνται να πληρώσουν. Στη Λάρισα, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επαναλαμβάνουν το τελευταίο διάστημα, πως θα οδηγηθούν αναπόφευκτα σε λουκέτο. Αφού οι πωλήσεις παραμένουν στα συνηθισμένα επίπεδα και δεν έχουν περιθώρια για αυξήσεις, ώστε να καλύψουν την οικονομική ζημιά των λογαριασμών.

Πληθαίνουν σε καθημερινή βάση οι κραυγές αγωνίας για το μέγεθος της ενεργειακής κρίσης που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρηματίες της Λάρισας. Οι λογαριασμοί ρεύματος, ειδικά σε επιχειρήσεις, προκαλούν σοκ, με τους επαγγελματίες να αναρωτιούνται πώς γίνεται να είναι μια παραγωγική εταιρεία βιώσιμη όταν με το «καλημέρα» χρεώνεται 350 ευρώ ημερησίως μόνο για την ενέργεια.

Για του λόγου το αληθές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, ο λογαριασμός Δεκεμβρίου της τοπικής κτηνοτροφικής μονάδας χοιρινών που για τις 31 ημέρες του περασμένου Δεκεμβρίου καλείται να πληρώσει στη ΔΕΗ 10.507 ευρώ. Εάν υπολογιστεί και η έκπτωση η οποία δίνεται από τη ΔΕΗ και το ελληνικό Δημόσιο, που φτάνει τα 1.307,59 ευρώ, το πραγματικό κόστος εκτοξεύεται στα 393 ευρώ ημερησίως.

Για την ιστορία, επισημαίνεται πως με το προηγούμενο τιμολογιακό καθεστώς, ο μηνιαίος λογαριασμός δεν ξεπερνούσε τα 4.500 ευρώ. Η αύξηση δηλαδή σε σχέση με πέρυσι είναι 133,5%. Δείτε τον επίμαχο λογαριασμό στην εικόνα του onlarissa.gr…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.