Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Βουτιά στο εσωτερικό μιας μαύρης τρύπας: Πέρα από κάθε γνωστό φυσικό νόμο- Προσομοίωση στις 360 μοίρες από έναν υπερ-κομπιούτερ της NASA [video]

Τι θα βλέπαμε αν ταξιδεύαμε μέσα σε μια μαύρη τρύπα; Η απάντηση δίνεται από τις νέες προσομοιώσεις σε βίντεο σε βαθμό βύθισης 360 μοιρών, που παράγονται χάρη σε έναν υπερυπολογιστή της NASA και  μας επιτρέπουν να βουτήξουμε πέρα ​​από την επιφάνεια μιας μαύρης τρύπας με μάζα 4,3 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από αυτή του Ήλιου μας.

«Συχνά το ρωτάμε αυτό καθώς η προσμοίωση αυτών των δύσκολων να τις συλλάβει κανείς διαδικασιών με βοηθά να συνδέσω τα μαθηματικά της σχετικότητας με τις πραγματικές συνέπειες στο πραγματικό σύμπαν», δήλωσε ο Jeremy Schnittman,  αστροφυσικός στο Goddard Space Flight Center της NASA που έκανε το βίντεο.

«Προσομοίωσα δύο διαφορετικά σενάρια: ένα στο οποίο μια κάμερα, σαν stand-in για έναν τολμηρό αστροναύτη, απλώς κυκλοφορεί, και ένα στο οποίο διασχίζει τα σύνορα, σφραγίζοντας τη μοίρα της», πρόσθεσε ο ερευνητής. .

  • Αυτό που παρουσιάζεται στο βίντεο είναι ένα ταξίδι παρόμοιο με αυτό που φανταζόταν η ταινία Interstellar και τώρα προσομοιώνεται με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των 129 χιλιάδων επεξεργαστών του υπερυπολογιστή Discover της NASA.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι βίντεο 360 μοιρών στο οποία μπορείτε να δείτε καθώς πλησιάζετε ένα από τα πιο μυστηριώδη και συναρπαστικά αντικείμενα στο σύμπαν, μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα παρόμοια με αυτή που βρίσκεται στο κέντρο του Γαλαξία μας, η οποία περιβάλλεται από ένα μεγάλο δακτύλιο αερίου που περιστρέφεται γύρω της.

Το ταξίδι ξεκινά 640 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από το μαύρο ράμφος και μέσα σε λίγα λεπτά τα αέρια που το περιβάλλουν αρχίζουν να γεμίζουν τη θέα, οι δακτύλιοι και ο νυχτερινός ουρανός παραμορφώνονται όλο και περισσότερο και σχηματίζουν ακόμη και πολλαπλές εικόνες, καθώς το φως τους περνά μέσα από τον όλο και πιο παραμορφωμένο χωροχρόνο .

Καθώς πλησιάζουμε πιο κοντά στη μαύρη τρύπα, φτάνοντας ταχύτητες όλο και πιο κοντά στην ταχύτητα του φωτός, η λάμψη από τον δίσκο και τα αστέρια του φόντου ενισχύεται, με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που αυξάνεται ο ήχος ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου..

Τελικά βρισκόμαστε να έχουμε βυθιστεί σε ένα μέρος από το οποίο τίποτα δεν μπορεί να ξεφύγει, ούτε καν το φως, ενώ πέφτουμε προς ένα σημείο όπου οι γνωστοί σε μας φυσικοί νόμοι παύουν να ισχύουν: τη μοναδικότητα.

Πηγή: Hellas Journal

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.