Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Μητσοτάκης έπαθε… Μπάιντεν

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης ήταν διακριτή ακόμα κι όταν έπαιρνε 41%. Από το 28% και μετά, όμως, αυτή η τάση έχει γίνει πια κραυγαλέα. Ποιος νοήμων άνθρωπος, πολιτικός ή μη, θα τολμούσε να αυτοθαυμαστεί με ανάρτηση στις 10.38 το πρωί ότι έσβησε μια πυρκαγιά την προηγούμενη μέρα, όταν τη στιγμή που πατούσε το κουμπί δημοσίευσης στο facebook ο αέρας μάνιαζε έξω με 7-8 Μποφόρ;

«Η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού χθες στην Πάρνηθα ήταν γρήγορη και μέσα σε λίγες ώρες δεν είχε πια ενεργό μέτωπο». Μια δυο ώρες μετά την ανάρτηση ξεκίνησαν ξανά μαζικά οι πυρκαγιές. Στην Κερατέα. Στη Σταμάτα. Σε εργοστάσιο στη Ριτσώνα.

Πάντα υπήρχαν πυρκαγιές στην Ελλάδα, αλλά ειδικά στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη η χώρα έχει χάσει 3,5 εκατ. στρεμμάτων δασικού πλούτου, κάτι που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ περιβαλλοντικής καταστροφής. Είναι προκλητικό ένας πρωθυπουργός με επιδόσεις… Νέρωνα να κομπάζει επειδή ελέγχθηκε μια πυρκαγιά. Ιδίως όταν αρνείται εξοργιστικά να κάνει το παραμικρό για τις αναδασώσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πάντως μας… προειδοποίησε «πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας με τις φωτιές», παλεύει πλέον με τον απεχθέστερο αντίπαλο που θα μπορούσε να έχει: τον ίδιο του τον εαυτό!

Η ανύπαρκτη αντιπολίτευση τον έχει… απαλλάξει από «εχθρό». Ο από μηχανής «μπαμπούλας» του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια, ούτε βέβαια και του ΠΑΣΟΚ. Κουμουνδούρου και Χαρ. Τρικούπη, άλλωστε, έχουν να ασχολούνται με τους δικούς τους αντιτουριστικούς και προβλέψιμους «εμφυλίους», κάτι που, αντί να διευκολύνει τον Μητσοτάκη, τον βραχυκυκλώνει.

Τον τελευταίο χρόνο ο λαός δείχνει ότι απεχθάνεται όσο τίποτα άλλο την πολιτική πλήξη. Γι’ αυτό αποφασίζει να βάζει δοκιμασίες τύπου Survivor στα κόμματα. «Για να δούμε τι θα συμβεί αν καταργήσουμε την αντιπολίτευση» σκέφτηκε πέρυσι τον Ιούνιο ο συλλογικός νους, δίνοντας 41% στον Μητσοτάκη και κάτω από 20% σε όλους τους άλλους.

Στις ευρωεκλογές άλλαξε την πρόκληση: «Για να δούμε πώς θα αντιδράσει ο Μητσοτάκης αν τον κατεδαφίσουμε ξαφνικά και βρεθεί 8 μονάδες πάνω από το 20%, ενώ παίζει χωρίς αντίπαλο».

Πριν από λίγες εβδομάδες ο λαός αποφάσισε ότι δεν του άρεσε η παρτίδα όπως ήταν και πέταξε όλα τα πούλια στον αέρα, μαζί με τη σκακιέρα. Εκτοτε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβεβαιώσουν ότι οι ψηφοφόροι τούς έδωσαν ό,τι άξιζαν. Μαθημένοι, όμως, είναι πλέον σε τέτοια ποσοστά οι δυο τους…

Αυτός που έδειξε ότι αιφνιδιάστηκε και δεν είχε Plan B είναι ο Μητσοτάκης. Μετά το χαστούκι της κάλπης, έκανε έναν αλλόκοτο ανασχηματισμό προς το χειρότερο. Εχασε την ψυχραιμία του τόσο, που δεν μπορούσε να απαντήσει με επιχειρήματα στις βολές των βουλευτών του για την πτώση. Οποιο κυβερνητικό έργο αποσυντίθεται μέσα σε μια σειρά δυσλειτουργιών.

Ψάχνοντας να πανηγυρίσει έστω μια νίκη για να πάρει από κάπου ένα παλαμάκι αυτοεπιβεβαίωσης, ανέφερε μόνος του ως επιτυχία ότι προχθές σβήστηκε εγκαίρως μια φωτιά. Ενώ χθες καιγόταν πάλι ο τόπος. Είναι αυτό το 28% που έχει αποδιοργανώσει, αποπροσανατολίσει και ξεγυμνώσει τον πρωθυπουργό. Παραπατάει και «παγώνει» σαν να έπαθε ξαφνικά… Μπάιντεν.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο