Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΕΝΑ ΝΕΟ σκάνδαλο αποτελειώνει την Ούρσουλα!

Δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα στα οποία φέρεται αναμεμειγμένο το όνομα της Ούρσουλα Φορ ντε Λάιεν (η οποία επιδιώκει οι ευρωεκλογές της Κυριακής να της ανοίξουν το δρόμο για δεύτερη πενταετία στην προεδρία της Κομισιόν)!

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε για το σκάνδαλο στο υπουργείο Άμυνας και τα κενά εξοπλισμού στην Bundeswehr όταν ήταν υπουργός της Μέρκελ στην Γερμανία, για τις σκιές από το Qatargate ε εν μέσω της θητείας της στην Επιτροπή, για την εμπλοκή και τη δικαστική έρευνα για το Pfizergate με τα εμβόλια και πρόσφατα για το σάλο από το διορισμό του κολλητού της Μάρκους Πίπερ σε (χρυσοπληρωμένη) θέση ειδικού συμβούλου. Το Piepergate

Την ώρα που (διόλου τυχαία) ο Σολτς μεθοδεύει την αντικατάστασή της από την “πράσινη” Αναλένα, ανεξάρτητοι Γερμανοί ερευνητές δημοσιογράφοι άναψαν αυτές τις ημέρες το φιτίλι αποκαλύπτοντας μια ακόμη γκρίζα υπόθεση όπου υπάρχει εμπλοκή της: Έχει να κάνει με την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού χάλυβα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είχε επιβληθεί μαζί με τα άλλα πακέτα κυρώσεων την άνοιξη του 2022 μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η ιστορία θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου που δεν έχουν ανακοπεί καθιστώντας κενό γράμμα τις δυτικές κυρώσεις…

Όπως προκύπτει, το θέμα συνδέεται με μία από τις μεγάλες εταιρείες ανοξείδωτου χάλυβα που προμήθευε και την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, τη «Krasnij Οktyabr». Οι κυρώσεις δεν (της) επέτρεπαν εξαγωγές, ούτε καν μέσω μεσαζόντων…

Έλα όμως που τον Ιούνιο του 2023 μέσω του μακρινού …Καζακστάν έγιναν κι αυτές οι απαγορεύσεις κουρελόχαρτο. Εκεί στην πρωτεύουσα Αστάνα πραγματοποιήθηκε το -κατά τα λοιπά αθώο- Διεθνές Συνέδριο Μεταλλείας και Μεταλλουργίας. Μέλος του αναγορεύτηκε η «Krasnij Οktyabr» ενώ συμμετείχε και ο κολοσσός χάλυβα «ArcelorMittal», ο μεγαλύτερος προμηθευτής μετάλλων στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

Παρών ήταν όμως και ένας τρίτος που κανονικά δεν είχε καμία δουλειά να ταξιδέψει από τις Βρυξέλλες στις στέπες: Ο Maroš Šefčovič, (φωτό) αντιπρόεδρος της Κομισιόν και δεξί χέρι της Ούρσουλα. Επισήμως, στόχος της επίσκεψής του ήταν “ η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ ΕΕ και Καζακστάν”.

Κατά …σύμπτωση όμως, όπως αποκαλύπτεται τώρα, εκείνες τις ημέρες συνήφθη εκεί και συμφωνία ανάμεσα σε «Krasnij Οktyabr» και “ArcelorMittal” που επιτρέπει στη ρωσική εταιρεία να παρακάμπτει τις κυρώσεις συνεχίζοντας να παρέχει τα προϊόντα της στην ευρωπαϊκή αγορά…

Το δεξί χέρι της Ούρσουλα, με βάση την έρευνα, εγκαλείται ότι «στάλθηκε προσωπικά από την ίδια» για «να βοηθήσει και παρακολουθήσει τα μέτρα για παράκαμψη των κυρώσεων». Και πάντως η «Krasniy Οktyabr» συνεχίζει από τότε να αυξάνει την παραγωγή της, σε αντίθεση με τις άλλες ρωσικές εταιρείες.

Με δεδομένη και την προϊστορία της, ήδη ουδείς πιστεύει ότι και εκείνη ασχολήθηκε «επειδή νοιάζεται απλώς για την ευρωπαϊκή βιομηχανία». Κατά τα λοιπά, δεν έχει σταματήσει βέβαια δημοσίως να μάχεται με πάθος για την απομόνωση της Ρωσίας και την επιβολή, συνεχώς, νέων κυρώσεων!

Ο ΚΟΡΙΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.