Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αρχαιολόγοι στην Ισπανία ανακάλυψαν το αλφάβητο ενός χαμένου πολιτισμού

Το σημαντικό αυτό εύρημα ρίχνει νέο φως σε έναν πολιτισμό που παρέμενε σε μεγάλο βαθμό μυστήριο λόγω της σπανιότητας των αντικειμένων που άφησαν πίσω τους.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ένας ολόκληρος πολιτισμός μπορεί να εξαφανιστεί στην ομίχλη της ιστορίας. Φανταστείτε αν η δική μας κοινωνία εξαφανιζόταν μια μέρα, αφήνοντας πίσω της ελάχιστα ίχνη.

Σε μια αξιοσημείωτη ανακάλυψηαρχαιολόγοι στην Ισπανία έφεραν στο φως μια αρχαία πλάκα με ένα πλήρες αλφάβητο, που πιστεύεται ότι ανήκει στον «χαμένο» πολιτισμό της Ταρτέσσου. Το σημαντικό αυτό εύρημα ρίχνει νέο φως σε έναν πολιτισμό που παρέμενε σε μεγάλο βαθμό μυστήριο λόγω της σπανιότητας των αντικειμένων που άφησαν πίσω τους.

Οι Ταρτέσσοι ήταν ένας αρχαίος λαός που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην Ιβηρική Χερσόνησο γύρω στον όγδοο αιώνα π.Χ. Γνωστοί για το περίτεχνο σύστημα γραφής τους, οι Ταρτέσσοι έχουν ιντριγκάρει ιστορικούς και αρχαιολόγους. Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί μια σημαντική ανακάλυψη, καθώς παρέχει απτές αποδείξεις για τις γλωσσικές τους ικανότητες και την πολιτιστική τους πολυπλοκότητα.

Σύμφωνα με το Live Science, η πλάκα αυτή είναι μόλις το τρίτο στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι οι Ταρτέσσοι είχαν το δικό τους αλφάβητο, αναδεικνύοντας την τεράστια σημασία της. Η ανακάλυψη της πλάκας προσφέρει μια σπάνια ματιά στο σύστημα γραφής και στις μεθόδους επικοινωνίας ενός πολιτισμού που καλύπτεται από μυστήριο εδώ και αιώνες.

Το σύστημα γραφής των Ταρτησίων, όπως αποδεικνύεται από αυτό το πρόσφατα ανακαλυφθέν αλφάβητο, αποτελεί απόδειξη των προηγμένων πολιτιστικών και πνευματικών επιτευγμάτων τους. Το εύρημα αυτό όχι μόνο εμπλουτίζει την κατανόησή μας για την Ταρτεσσό, αλλά συμβάλλει και στην ευρύτερη αφήγηση της ανθρώπινης ιστορίας και της ανάπτυξης της γραπτής γλώσσας.

Πηγή: gazzetta

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.