Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ! ΣΑΛΟΣ από τη …”λάθος” τιμή της φέτας που είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε στη Βουλή ανακριβή στοιχεία για το κόστος του κιλού της φέτας στο εσωτερικό τη στιγμή που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κοστίζει φθηνότερα.

Αφού κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «τάζει λαγούς με πετραχήλια» και «κοροϊδεύει ψιλό γαζί τον ελληνικό λαό» με τις προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει για την ακρίβεια και το φορολογικό, ο πρωθυπουργός παρέθεσε βολικές τιμές για τη φέτα που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.
«Σταματήστε να λέτε ανερυθρίαστα ψέματα και για τις συγκρίσεις των τιμών. Γιατί άκουσα τον αρχηγό σας να μας λέει πόσο κάνει η φέτα. Ότι η φέτα -λέει- στην Ελλάδα είναι ακριβότερη…» είπε και πρόσθεσε: «Λοιπόν, η φέτα στην Ελλάδα -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- κοστίζει 6,28 ευρώ. Στο Ηνωμένο Βασίλειο 8,98 ευρώ, στην Ισπανία 8,68 ευρώ, στην Πορτογαλία 10,63 ευρώ».

Μια απλή αναζήτηση στο Google μπορεί να διαψεύσει τα λόγια του πρωθυπουργού. Μάλιστα, έκανε και νουθεσίες στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Πείτε στον αρχηγό σας την επόμενη φορά που θα κάνει σποτάκι, να συγκρίνει παρεμφερή προϊόντα. Όχι κανονικό λάδι με βιολογικό. Γιατί μπορεί να είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει» είπε.

Είναι όμως γεγονός ότι με μία απλή αναζήτηση ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει ότι πολύ δύσκολα η φέτα πέφτει κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό. Ενδεικτικά, χωρίς να αναφέρουμε επωνυμίες, βρήκαμε φέτα στα 12,8, στα 11,9 και στα 11,95 ευρώ. Οι τιμές στις οποίες αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός είτε αφορούν συσκευασίες του μισού κιλού (ή τον 400 γραμμαρίων) ή λευκά τυριά πολύ χαμηλής ποιότητας.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.