Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η Google ανακοίνωσε το νέο Android Auto με πολλές νέες επιλογές

Η Google μόλις ανακοίνωσε πως θα έρθει ένα μεγάλο update στο Android Auto, που σίγουρα αξίζει να κοιτάξουμε, καθώς θα μας επιτρέπουν να έχουμε περισσότερο την προσοχή μας στον δρόμο. Το νέο λειτουργικό για αυτοκίνητα της Google, έρχεται με περισσότερες εφαρμογές, που η εταιρία αποκάλυψε στα πλαίσια του Google I/O 2024.

Αρχικά η εταιρία ανακοίνωσε πως σε επιλεγμένα αυτοκίνητα που τρέχουν το λειτουργικό της Google και έχουν δυνατότητα προβολής βίντεο, όπως τα Volvo, τα Renault και άλλα, θα λάβουν εφαρμογές Max και Peacock για streaming βίντεο.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ο ερχομός του Angry Birds, για τα αυτοκίνητα με το λογισμικό της Google, ώστε να σκοτώνετε τον χρόνο όταν περιμένετε στο αυτοκίνητο. Το παιχνίδι αποτελεί τον κορυφαίο τίτλο για κινητά εδώ και χρόνια και δεν θα μπορούσε να λείπει. Άλλα παιχνίδιa που έρχονται είναι το Pin The UFO και το Zoom Boom.

Την ίδια στιγμή, τα αυτοκίνητα που τρέχουν το Automotive OS (την πλατφόρμα που πάνω της τρέχει το Android Auto) θα λάβουν Google Cast με την αναβάθμιση, που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν streaming σε συγκεκριμένες εφαρμογές από το κινητό του ή το tablet τους. Η πρώτη εταιρία που θα το υποστηρίζει θα είναι η Rivian, όμως οι υπόλοιποι έρχονται σύντομα.

Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε το νέα εργαλεία προγραμματισμού για την πλατφόρμα, ώστε να κάνει πιο εύκολο για τους προγραμματιστές, να φέρουν νέες εφαρμογές στο Android Automotive OS. Την ίδια στιγμή, θα βελτιώσει και τις υπάρχουσες εφαρμογές, για καλύτερη εμπειρία.

Το Android Automotive OS έχει γίνει πλέον το standard για όλα τα νέα αυτοκίνητα, καθώς πάνω από 200.000.000 το τρέχουν ήδη. Με το Android σαν λειτουργικό να έχει την μερίδα του λέοντος στο κοινό, προσφέρει τρομερή συμβατότητα με την πλειοψηφία των χρηστών. Ήδη έρχεται σε κύματα και ένα μικρότερο update, που φέρνει την δυνατότητα κλήσεων Zoom, καθώς και τον έλεγχο της μπαταρίας του αυτοκινήτου, όταν φυσικά αυτό είναι ηλεκτροκίνητο.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.