Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αυτά τα πλάνα από το εργοστάσιο παραγωγής ρομπότ στην Κίνα τρομάζουν

Viral έχουν γίνει τα βίντεο από το εργοστάσιο παραγωγής ρεαλιστικών ρομπότ στην Κίνα, τα οποία είναι τρομερά κοντά στην ανθρώπινη εμφάνιση. Το βίντεο έχει κάνει τον γύρω του διαδικτύου και μέχρι στιγμής έχει εκατομμύρια shares και προβολές. Στο βίντεο βλέπουμε τα νέα ρομπότ της Κίνας, με μόνο το ένα να είναι ενεργοποιημένο και να κάνει κινήσεις και χειρονομίες. Το αποτέλεσμα είναι τρομερά ρεαλιστικό και βλέπουμε και άλλα ρομπότ που είναι στη διαδικασία συναρμολόγησης.

Στο βίντεο βλέπουμε πως η εταιρία που τα κατασκευάζει έχει στη διάθεσή της διαφορετικά πρόσωπα που χρησιμοποιεί, που μοιάζουν τρομακτικά με κανονικούς ανθρώπους, καθώς έχουν υψηλά επίπεδα λεπτομέρειας στα χαρακτηριστικά.

Όμως βλέπουμε κάτι ακόμα, που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Σε ένα άλλο βίντεο παρουσιάζεται μια συσκευή που φοριέται σαν σακίδιο πλάτης και προσφέρει στον χρήστη άλλα 6 χέρια, ώστε να είναι πιο αποδοτικός σε όλα όσα κάνει. Δεν έχουμε πληροφορίες για το πως λειτουργεί ακριβώς και πως παίρνει εντολές από τον χρήστη, όμως φαίνεται ιδιαίτερα ικανό για πολλές εργασίες και θυμίζει λίγο Dr. Octopus από τον Spider-Man.

Η Κίνα φαίνεται να έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα στην δημιουργία ρομπότ και το αποτέλεσμα έχει φρικάρει όλο το διαδίκτυο. Αυτά τα ρομπότ σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη έχουν τρομάξει αρκετούς και όχι άδικα. Είναι κάπως απόκοσμο να τα βλέπουμε και θυμίζει ταινίες επιστημονικής φαντασίας που δεν έχουν καλή κατάληξη.

Φανταστείτε ένα μέλλον που τα ρομπότ θα ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή.

Το 2023, το Ameca, ένα ανθρωποειδές ρομπότ που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Engineered Arts με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έδωσε μια οδυνηρή απάντηση όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Γουίλ Τζόνσον της ζήτησε να φανταστεί ένα «εφιαλτικό σενάριο» που αφορούσε την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.

Το ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο μπορεί να ανιχνεύει ήχους και να αναγνωρίζει πολλές γλώσσες, είπε: «Το πιο εφιαλτικό σενάριο που μπορώ να φανταστώ με την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική είναι ένας κόσμος όπου τα ρομπότ έχουν γίνει τόσο ισχυρά που μπορούν να ελέγχουν ή να χειρίζονται ανθρώπους χωρίς να το γνωρίζουν.

«Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια καταπιεστική κοινωνία όπου τα δικαιώματα των ατόμων δεν γίνονται πλέον σεβαστά».

Περίεργες εποχές που είναι μαγευτικές από θέμα τεχνολογίας, όμως όχι τόσο καλές όταν η τεχνολογία αντί να βοηθάει τον άνθρωπο, χρησιμοποιείται σαν εργαλείο για να μειώσει εργατικά κόστη, φέρνοντας μεγαλύτερη καταπίεση.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.