Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ! “ΚΛΕΙΝΕΙ το μάτι στους ψηφοφόρους αλλά κάνει ζημιά στους μαθητές…”

Γιώργος Πεταλωτής.
Το Υπουργείο Παιδείας ξαναβρίσκει τον παλιό καλό εαυτό του και επιστρέφει στην εποχή του παιδονόμου, που ούτε καν εμείς οι παλιοσειρές , ευτυχώς, προλάβαμε. Ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, μαθήματα σύγχρονου προβληματισμού, καλλιέργειας, σεβασμού, ενσυναίσθησης, συμπεριληπτικότητας, από σπάνια μέχρι ανύπαρκτα. Και προκρίθηκε η γνωστή μέθοδος των αποβολών. Και μάλιστα των πενθήμερων. Ο μαθητής δηλαδή που τελεί μια παράβαση αντί να προσεγγιστεί, να συνετιστεί, να τεθεί υπό παρακολούθηση συμβουλευτική ακόμη και εποπτεία, το σχολείο τον πετά στον δρόμο επί μια βδομάδα, για να φθάσει και εις ανώτερα.

Κι αν στο σημερινό σχολείο εντοπίζονται στοιχεία διάλυσης, η επιλογή της αυστηροποίησης , της ποινικοποίησης και της συντηρητικοποίησης μπορεί να κλείνει παραμονές ευρωεκλογών το μάτι στους πλέον συντηρητικούς και σκληρά δεξιούς ψηφοφόρους , είναι όμως αναποτελεσματικές, αντιεπιστημονικές μέθοδοι και φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.
Στη Νομική Επιστήμη υπάρχει το Δίκαιο Ανηλίκων, το οποίο με τις κοινωνιολογικές και τις παιδαγωγικές του παραμέτρους, με την έρευνα και τη συγκριτική του μελέτη προσφέρει απαντήσεις. Ειδικά σε όσους αποφασίζουν για ζωές εφήβων. Θα μπορούσε βέβαια να πει κανείς ότι εδώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης τροποποίησε τον Ποινικό Κώδικα χωρίς νομοπαρασκευαστική Επιτροπή με διατάξεις που έφριξε το νομικό σύμπαν , γιατί όχι και το Παιδείας …
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.