Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! ΜΟΛΙΣ πριν από 4 μήνες έλεγε άλλα για το ευρωψηφοδέλτιο…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να παρουσιάζεται ως υπόδειγμα πολιτικής συνέπειας σε όλη του την διαδρομή και ιδιαίτερα στην περίοδο της πρωθυπουργίας του. Μόνο που κι αυτή η εικόνα θολώνει διαρκώς περισσότερο. Η κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου έρχεται να καταδείξει άλλη μια φορά την α-συνέπειά του!Κι επειδή ο ίδιος θα ήθελε να ξεχαστεί, τα ντοκουμέντα παραμένουν: Πριν από μόλις τέσσερις διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι «δεν θα είναι lifestyle» το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Πριν από τέσσερις μήνες…

Ήταν 10 Ιανουαρίου όταν έδινε την πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη της νέας χρονιάς στην ΕΡΤ. Και μπορεί τότε κυρίαρχο θέμα να ήταν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά στο κλείσιμό της είχε γίνει (διόλου τυχαία) αναφορά και στις ευρωεκλογές.

“Με ποιο πολιτικό σκεπτικό θα καταρτίσετε το ψηφοδέλτιο; Θα δούμε πρόσωπα πάλι λαμπερά από το lifestyle κλπ, ή αυτό μας τελείωσε;” τον είχε ρωτήσει ο Γ. Κουβαράς.

«Θέλουμε να καταρτίσουμε ψηφοδέλτια με κριτήριο τα πρόσωπα να μπορούν να είναι σε θέση να επιτελέσουν τον σημαντικό ρόλο ως Έλληνες ευρωβουλευτές. Αυτό είναι, θα έλεγα, το αποκλειστικό μου κριτήριο: ποιοι μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά την επόμενη μέρα και από αυτό το κριτήριο απορρέουν όλες οι επιλογές μου” είχε απαντήσει αρχικά. Και προκειμένου να μην αφήσει καμία αμφιβολία περί των (τότε) προθέσεων του, έδωσε και περαιτέρω διαβεβαιώσεις…

«Δεν θα είναι “ψηφοδέλτιο lifestyle”. Αυτό, εξάλλου, νομίζω το έχω αποδείξει και από τις επιλογές που έκανα, παραδείγματος χάρη, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Θα είναι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούν να υπηρετήσουν και να σταθούν, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα και πειθώ, σε ένα δύσκολο βήμα όπως το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου και να εκπροσωπήσουν τελικά την Ελλάδα, την παράταξη αλλά και την Ελλάδα, επάξια».

Όντως, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας κάθε άλλο παρά lifestyle χαρακτηριστικά είχε. Η διαφορά αυτή επιβεβαιώνει όμως ότι πράγματι στις περσινές βουλευτικές εκλογές δεν ανησυχούσε για το αποτέλεσμα και την άνετη επικράτησή του. Ενώ σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Και τι μεσολάβησε από τον Ιανουάριο; Μα, η (συνεχιζόμενη) δημοσκοπική βουτιά στο κενό…

Άλλη άποψη είχε για το life style (τουλάχιστον στα λόγια) και προηγουμένως. Μη κρύβοντας το άγχος του αμέσως μετά την (φαντασμαγορική) επικράτηση Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στα τέλη Σεπτεμβρίου έλεγε αφοριστικά “άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός” και “άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle”.

Και να που τώρα ανταγωνίζονται με τον Κασσελάκη ποιος κάνει τις πιο …lifestyle επιλογές προς άγραν της (μάλλον αδιάφορης έως τώρα) εκλογικής πελατείας!

Ο ΚΟΡΙΟΣ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.