Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δημόσιος έπαινος στην κυρία Χριστοφιλοπούλου!

Του Μανώλη Κοττάκη

Πυρ ομαδόν δέχεται από χθες στο διαδίκτυο η προσχωρήσασα στη Ν.Δ. υποψήφια ευρωβουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου επειδή ομολόγησε τηλεοπτικώς ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη δεν έχει εθνικό συμβολισμό, αλλά στοχεύει κυρίως να ανακόψει τις διαρροές που έχει η Ν.Δ. στα δεξιά της.

Θέλετε τη γνώμη μου; Κακώς πληρώνει το μάρμαρο, κατά το κοινώς λεγόμενο, η προερχομένη από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργός που πολιτεύεται πρώτη φορά με τη φιλελεύθερη παράταξη. Αντιθέτως, θα έπρεπε να της απονεμηθεί και δημόσιος έπαινος επειδή αποκάλυψε δημοσίως με τόλμη όλα όσα συζητούνται στο Μέγαρο Μαξίμου και είναι κοινό μυστικό στους παροικούντες εις την Ιερουσαλήμ.

Επειδή, λοιπόν, δεν τα γράφει κανείς πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων, ας το πράξουμε εμείς. Ένθερμος εισηγητής υπέρ της ένταξης του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. πλην του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου ήταν και είναι ο Αμερικανός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταν Γκρίνμπεργκ.

Για ποιον λόγο; Μα γι’ αυτόν που είπε δημοσίως η κυρία Χριστοφιλοπούλου! Για να ανακοπούν οι διαρροές της Ν.Δ. προς τα δεξιά της. «Εργαλείο» μίας χρήσεως για τις ευρωεκλογές είναι ο Βορειοηπειρώτης ομογενής!

Η Ν.Δ., που σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας είναι πιο ΠΑΣΟΚ και από το επίσημο ΠΑΣΟΚ, πασχίζει να υποδυθεί τη… δεξιά πάνω από τις κάλπες! Και ο Μπελέρης γίνεται μέσα στην αγωνία του το άλλοθί της.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που αποκάλυψε το συνδρομητικό newsletter Kreport, ο κύριος Γκρίνμπεργκ εξέφρασε την ικανοποίησή του αμέσως μετά την πρόσφατη μέτρηση της εταιρίας Metron Analysis, η οποία έδειξε ότι η Ν.Δ. ανέκτησε μία εκατοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μπελέρη!

Έτσι μετρούν κάποιοι τον Ελληνισμό. Δυστυχώς. Με τις μονάδες. Με τις συσπειρώσεις. Με τις χούφτες των ψήφων. Συμβολισμός εθνικός… κανένας. Ευαισθησία πατριωτική… καμία. Υποστύλωμα για τις καρέκλες τους που τρίζουν τον θέλουν. Προϊόν με ημερομηνία λήξεως φαίνεται ότι είναι για την «παράταξη» ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν. Μην τους είδατε.

Μας περνά μάλιστα από το μυαλό ότι αυτοί, όπως το πάνε, είναι ικανοί να έχουν πουλήσει ως εκδούλευση στον Ράμα την παραίτηση του Μπελέρη από τη διεκδίκηση της δημαρχίας Χειμάρρας και τη «συμπερίληψή» του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Αν είναι να ανέβει μία μονάδα η Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου, ας απαλλοτριωθούν και οι περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, ας παραδοθεί και ο δήμος! Ποιος νοιάζεται;

Γι’ αυτό σας επαναλαμβάνω λοιπόν: Ας μην κτυπάμε το «σαμάρι» Χριστοφιλοπούλου, ο «γάιδαρος» Γκρίνμπεργκ, τη γνώμη του οποίου ακούει ως ευαγγέλιο ο κύριος Μητσοτάκης, είναι ο ένοχος.

Προσωπικώς θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Χριστοφιλοπούλου που αποκάλυψε φόρα παρτίδα με την ειλικρίνεια που τη διακρίνει τον αντεθνικό και ψηφοθηρικό τρόπο σκέψης του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τον δικό μας.

Εμείς υποστηρίξαμε φανατικά από την πρώτη στιγμή την αξιοποίηση του ομογενούς στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με κριτήριο τη συγκράτηση της διαρροής του ελληνικού πληθυσμού από τη Χειμάρρα, καθώς το ηθικό του το τελευταίο εξάμηνο ήταν ιδιαιτέρως χαμηλό. Όχι τη συγκράτηση των διαρροών της Ν.Δ. στα δεξιά της. Λυπούμεθα ιδιαιτέρως που μετά και τις αποκαλύψεις Χριστοφιλοπούλου δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε σε αυτό.

Όσο για την ίδια, μία και μόνη επισήμανση: Η Ν.Δ. δεν είναι συνομοσπονδία κεντρώων, φιλελευθέρων, πατριωτών, λαϊκών δεξιών, όπως υποστήριξε. Η Ν.Δ. δεν είναι ομοσπονδία ισότιμων συνιστωσών. Ο πατριωτισμός δεν είναι συνιστώσα της Ν.Δ. Ο πατριωτισμός είναι ρεύμα που διαπερνά καθολικά την παράταξη. Ο Μπελέρης δεν είναι μερεμέτι για να βουλώσουν οι τρύπες της Ν.Δ. Αν δεν το καταλάβει αυτό η αγαπητή Εύη, σε λάθος παράταξη προσχώρησε, σε λάθος κόσμο απευθύνεται.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.