Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ρομπότ μετατρέπεται σε υγρό για να βγει απο κλουβί και αποσυναρμολογείται σαν το Terminator 2

Πόσες φορές έχουμε δει ταινίες και έχουμε αναλογιστεί “Τι θα γινόταν αν αυτό συνέβαινε στην πραγματική ζωή;”. Η επιστήμη και η τεχνολογία όμως έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που πλέον πολλά από αυτά που βλέπαμε στις ταινίες έχουν γίνει πραγματικότητα. Αυτό είναι και ο λόγος που γράφουμε αυτό το άρθρο.

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon των ΗΠΑ και του κινέζικου Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, δημιούργησαν ένα εκπληκτικό υλικό με τρομερές δυνατότητες. Το νέο υλικό μπορεί να μιμηθεί τις δυνατότητες του T-1000 από το Terminator 2.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησαν, βλέπουμε ένα μικροσκοπικό ρομπότ να δραπετεύει από ένα μικρό κλουβί, όπως δραπέτευσε ο T-1000 Terminator στην ταινία. Το ρομπότ πέρασε σε υγρή μορφή, βγήκε από το κλουβί και επανήλθε στην αρχική του, στερεή κατάσταση.

Οι λάτρεις των ταινιών θα θυμούνται τη σκηνή από το Terminator 2: Judgment Day, όπου το ρομπότ από συμπαγές μέταλλο T-1000 μετατρέπεται σε σε μια υδαρή ουσία για να γλιστρήσει μέσα από κάγκελα  που του έκλειναν το δρόμο ενώ προσπαθούσε να σκοτώσει τη Sarah Connor.

Στα θετικά οι επιστήμονες πίσω από το πρόγραμμα διαβεβαίωσαν το κοινό πως το μικρό ρομπότ τους δεν έχει ποτέ προγραμματιστεί για να σκοτώσει την Sarah Connor, οπότε είμαστε ασφαλείς προς το παρόν.

Ο βασικός συγγραφέας την δημοσίευσης, καθηγητής Carmel Majidi, εξηγεί την επιστήμη πίσω από το ρομπότ, που του επιτρέπει να αλλάζει σχήμα, μέσω μαγνητικών σωματιδίων.

“Το ένα είναι ότι κάνουν το υλικό να ανταποκρίνεται σε ένα εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο, έτσι μπορείτε, μέσω επαγωγής, να θερμάνετε το υλικό και να προκαλέσετε την αλλαγή φάσης.” είπε o Majidi.

«Αλλά τα μαγνητικά σωματίδια δίνουν επίσης στα ρομπότ κινητικότητα και την ικανότητα να κινούνται ως απόκριση στο μαγνητικό πεδίο».

Και πρόσθεσε: «Η μελλοντική εργασία θα πρέπει να διερευνήσει περαιτέρω πώς αυτά τα ρομπότ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ένα βιοϊατρικό πλαίσιο.

«Αυτό που δείχνουμε είναι απλώς μεμονωμένες επιδείξεις, αποδείξεις ιδέας, αλλά θα χρειαστεί πολύ περισσότερη μελέτη για να διερευνήσουμε πώς θα μπορούσε πραγματικά να χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση φαρμάκων ή για την αφαίρεση ξένων αντικειμένων».

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.