Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ και από το “Βήμα”! ΣΕΙΣΜΟΣ για την Μαρέβα στον Μαρινάκη: «Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς»…

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της διαμάχης Μητσοτάκη- Μαρινάκη και της παραίτησης των Μπρατάκου- Παπασπύρου. Στο πρωτοσέλιδο κύριο θέμα της, η Εστία της Κυριακής παραθέτει SMS που απέστειλε η Μαρέβα Μητσοτάκη στον εφοπλιστή, καλώντας σε εκεχειρία μετά το δημοσίευμα του Βήματος για το μοντάζ των Τεμπών: «να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς».

H εφημερίδα γράφει επίσης ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης επεδείκνυε το SMS στην ομήγυρη που τον είχε επισκεφθεί με ευκαιρία την ονομαστική του εορτή. Παρόμοια πληροφορία δημοσιεύει το Documento: η εφημερίδα κάνει λόγο για «ικεσίες Μπρατάκου- Παπασταύρου» προς τον επιχειρηματία και προσθέτει ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού τού τηλεφώνησε.
Το περιεχόμενο του SMS-παρέμβαση της Μαρέβας, αν δεν διαψευστεί από την ίδια ή την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει την εκδοχή Μαρινάκη, ότι δηλαδή οι δύο υπουργοί είχαν σταλεί σε ειδική αποστολή διαμεσολάβησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό!

Όταν η επίσκεψη τους στην οικία Μαρινάκη διέρρευσε, το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε στην αρχή να την υποβαθμίσει. Αλλά στη συνέχεια, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακίνησε το θέμα στη Βουλή, ο Κ. Μητσοτάκης θυσίασε τους δύο στενούς συνεργάτες του για να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση, παρουσιάζοντας την επίσκεψη ως δική τους πρωτοβουλία, επειδή «η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική συνάντηση (σ.σ. με τον Βαγγέλη Μαρινάκη) έστειλε το λάθος μήνυμα…».

«Τους πέταξε στον λάκκο»
Το Βήμα της Κυριακής επανέρχεται και αυτό στην υπόθεση, με σχόλιο στη στήλη «Βηματοδότης» που έχει τίτλο «Τους πέταξε στον λάκκο… »:
Από την υπόθεση της καρατόμησης των δύο υπουργών δημιουργούνται αβίαστα κάποιες απορίες.  Την Κυριακή το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε σε δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες τους να πάνε σε μια ιδιωτική συνάντηση, με σκοπό να απαντηθούν ερωτήματα που προέκυψαν από το δημοσίευμα του «Βήματος» της ίδιας μέρας. Για το οποίο είχε ήδη ξεσπάσει μια πολιτική «καταιγίδα».
Οι συνεργάτες του έκαναν ακριβώς αυτό που τους ζητήθηκε. Αλλά κάποιοι αποφάσισαν να υποβαθμίσουν με ψεύδη τη συνάντηση αυτή, μετατρέποντάς την σε «πάρτι με ουίσκι και πούρα». Μια εικόνα που θα ήταν απλώς φαιδρή αν δεν παρήγαγε πολιτικό αποτέλεσμα αλλά η οποία, τέλος πάντων, σίγουρα δεν αποτύπωνε την πραγματικότητα. Και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε τα πραγματικά γεγονότα, αντί να στηρίξει τους δύο στενούς συνεργάτες του, τους πέταξε στον λάκκο που τους ανέμενε η αδηφάγα κοινή γνώμη, χωρίς να τους χαρίσει έστω μια υποστηρικτική αναφορά στην ομιλία του στη Βουλή.
Και διερωτώμαι: Είναι αυτός τρόπος να συμπεριφέρεται ένας αρχηγός σε στενούς και ικανότατους συνεργάτες του; .. Οταν, τώρα, ένας πρόεδρος σπεύδει να «αδειάσει» τους ανθρώπους του τόσο εύκολα, χωρίς να δείχνει ούτε ένα ίχνος γενναιοδωρίας και εκτίμησης, πώς ακριβώς θα τον εμπιστεύονται οι υπόλοιποι υπουργοί, βουλευτές και συνεργάτες του; Δεν θα σκέφτονται ότι στην πρώτη αντίστοιχη κατάσταση θα πάθουν ακριβώς το ίδιο;
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.