Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

NASA και Google Earth Engine για realtime παρακολούθηση των τίγρεων

Λιγότερες από 4.500 τίγρεις απομένουν στον κόσμο, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Οι συνεχείς μειώσεις του πληθυσμού τους, συνεχίζουν να αποτελούν τεράστια υπαρξιακή απειλή για το μεγαλύτερο είδος γάτας του πλανήτη -ένα πρόβλημα που επιτείνεται λόγω του ότι τα ζώα αυτά κατοικούν σε ορισμένες από τις πιο επικίνδυνες από οικολογική άποψη περιοχές και τοπία της Γης.

Για την καλύτερη παρακολούθηση της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, η NASA σε συνεργασία με την Google Earth Engine και περισσότεροι από 30 ερευνητές ανακοινώνουν σήμερα το TCL 3.0, ένα νέο πρόγραμμα που συνδυάζει δορυφορικές εικόνες και το computing για να παρακολουθεί τα υπάρχοντα και επανεμφανιζόμενα οικοσυστήματα των τίγρεων.

Ο απώτερος στόχος είναι η παρακολούθηση των αλλαγών σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσουμε στη σταθεροποίηση των πληθυσμών των τίγρεων, εξήγησε ο Eric W. Sanderson.

Το TCL 3.0 παρέχει ένα πολύπλοκο και προηγμένο σύστημα παρακολούθησης για ένα από τα πιο απειλούμενα πλάσματα του πλανήτη, αλλά όπως σημειώνουν οι ερευνητές στη νέα τους μελέτη, η λύση είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικά απλή.

 Μην καταστρέφετε τους βιότοπούς τους. Μην τις καταδιώκετε, μην τις παρενοχλείτε και μην σκοτώνετε τις ίδιες ή τα θηράματά τους. Ελέγξτε τη λαθροθηρία και εξαλείψτε το παράνομο εμπόριο οστών τίγρεων, καταλήγουν οι ερευνητές.

Πηγή: Techmaniacs

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.