Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Απατεώνες και θύματα στο ίδιο τσουβάλι

Στο ίδιο τσουβάλι απατεώνες και αθώοι οφειλέτες

Ο όρος ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ προήλθε από την Αρχαία Ρώμη, Δημοσίευαν τα ονόματα των δηλωμένων εχθρών του κράτους και συχνά περιλάμβανε δήμευση της περιουσίας τους.

Στόχος η διαπόμπευση τους και η επίσημη καταδίκη τους, ακόμη και ο θάνατός τους.

Η χρήση του όρου ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ, έχει διευρυνθεί σημαντικά, για να περιγράψει κυβερνητικές και πολιτικές κυρώσεις ποικίλου βαθμού σε άτομα και τάξεις ανθρώπων, που έπεσαν σε δυσμένεια: από τη μαζική καταστολή των υποστηρικτών ανορθόδοξων ιδεολογιών έως την καταστολή πολιτικών αντιπάλων ή προσωπικών εχθρών.

Με αντίστοιχης ηθικής ελατήρια η νυν κυβέρνηση – όπως και προηγούμενες – θα δημοσιοποιήσει τις δικές της ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ:

Δεκάδες χιλιάδες μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ, θα δουν τα ονόματά τους να δημοσιοποιούνται αύριο Παρασκευή, 4 Αυγούστου, καθώς στο τέλος Ιουλίου έληξε και η τελευταία ευκαιρία ρύθμισης μέρους ή του συνόλου των οφειλών τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας, υπάρχουν περίπου 50.000 ΑΦΜ με χρέη άνω των 150.000 ευρώ προς την εφορία και 33.000 με αντίστοιχα υψηλά χρέη προς τον ΕΦΚΑ και μόλις κάποιοι λίγοι μεγαλοοφειλέτες έσπευσαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω της διαδικασίας αναβίωσης των 120 ή των 72 δόσεων και της επανένταξης στη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

Όπως έχω ήδη εξηγήσει ουδέν ανηθικότερον του να δημοσιοποιούν ονόματα οφειλετών που καταστράφηκαν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις, δίπλα από ονόματα απατεώνων που κατέκλεψαν συνειδητά και με σχέδιο το Δημόσιο. Μάλιστα οι πρώτοι πένονται, ενώ οι περισσότεροι απατεώνες ζουν βίον έκλυτον και τριφυλλόν.

Θέλει κότσια να αντιμετωπίζει μια κυβέρνηση σωστά τον Έλληνα πολίτη. Με τις αυριανές χυδαίες, άδικες και κατάπτυστες δημοσιοποιήσεις ονομάτων αθώων θυμάτων των κρίσεων, είναι φανερό ότι δεν τα έχει.

Και σε αυτούς που δεν έχουν τα κότσια, βάζω και την αντιπολίτευση που κοιμάται του καλού καιρού. Γιατί δεν βγήκε να προστατεύσει τα θύματα των κρίσεων από τον διασυρμό;

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.