Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ «βελάκια» και το μάδημα της μαργαρίτας…

Καθισμένος στο γραφείο του στο ρετιρέ της Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει σταματήσει να «πετάει βελάκια» στον «αγενή» όπως τον αποκαλεί (γιατί άραγε;) Μανώλη Χριστοδουλάκη για την πρωτοβουλία του να οργανώσει μαζί με τον Ν. Τεμπονέρα και την Ε. Αχτσιόγλου κοινή εκδήλωση για την κεντροαριστερά…

Είναι κοινό μυστικό βέβαια ότι ο «πρόεδρος Νίκος» αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ με όρους «φοιτητικής σέχτας», όπως έκανε από την εποχή της ΠΑΣΠ στην Ξάνθη. Διότι την ίδια ώρα που αγωνιά για τους επίδοξους δελφίνους που μπορεί να απειλήσουν τη θέση του στο κόμμα, το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν βγάζει πουθενά τουλάχιστον μέχρι στιγμής το …μάδημα της πράσινης «μαργαρίτας» για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Εν όψει της νέας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λοιπόν, δίνουν και παίρνουν οι προσθαφαιρέσεις για το ποιοι από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν και ποιοι όχι το επίμαχο νομοσχέδιο που την ερχόμενη εβδομάδα συζητείται και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόβλημα έχει ως γνωστόν και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά εκεί οι όποιες διαφοροποιήσεις (εάν και εφόσον τελικά υπάρξουν) αναμένεται να είναι μεμονωμένες. Και εναπόκειται στον Στεφ. Κασσελάκη πώς θα «αντιμετωπίσει» τους διαφωνούντες.

Για το ΠΑΣΟΚ ωστόσο όλη αυτή η ιστορία εξακολουθεί να αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα τα θραύσματα από την οποία είναι ακόμη άγνωστο τι μεγέθους ζημιές μπορεί να προκαλέσουν.

Οι τελευταίες πληροφορίες που φθάνουν στη στήλη αναφέρουν ότι έως και χθες δεν είχαν αποδώσει οι προσπάθειες να μην είναι τελικά διψήφιος ο αριθμός των βουλευτών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν θα ψηφίσουν το νομοθέτημα.

Αν λοιπόν ξεπεράσουν τους δέκα οι βουλευτές αυτοί θα πρόκειται για το ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ξεπερνιέται εύκολα –και ως πολιτικό και εσωκομματικό πρόβλημα- ο σκόπελος αυτός; Όχι βέβαια.

Η αρχική επιδίωξη της ηγετικής ομάδας ήταν οι διαφωνούντες να περιοριστούν στους πέντε – έξι, κάτι που θα θεωρούνταν «ανεκτό». Η δεύτερη γραμμή άμυνας που διαμορφώθηκε αυτές τις ημέρες είναι να μην ξεπεράσουν τους οκτώ – εννιά, για να μπορέσουν να αποροφηθούν οι κραδασμοί

Με δεδομένο μάλιστα ότι των διαφωνούντων «ηγείται» ο Οδυσσέας Κωνστατινόπουλος που μετά τις εκλογές έχει έρθει σε ρήξη με τον Ν. Ανδρουλάκη, η εξέλιξη αυτή αποκτά και πιο έντονο άρωμα εσωκομματικής αμφισβήτησης. Με φόντο τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι, παρά τα αρχικώς λεγόμενα περί μεταστροφής της, φέρεται να παραμένει αμετάπειστη στις αντιρρήσεις της για το νομοσχέδιο και η Ευαγγελία Λιακούλη η οποία έχει όμως και θεσμικό ρόλο. Είναι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας…

Ο ΚΟΡΙΟ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.