Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η NASA εντοπίζει κατεστραμμένο ελικόπτερο στη μέση του πουθενά στον Άρη – Φωτογραφίες

Μετά από τη πρόσφατη ανώμαλη προσγείωση, το Ingenuity δεν μπορεί να πετάξει ξανά. Ένα άλλο όμως σκάφος, το Perseverance της NASA εντόπισε το καθηλωμένο εξωγήινο ελικόπτερο να κάθεται μέσα σε μια κοιλάδα στον Άρη.

nasa mars

Οι παρακάτω εικόνες της NASA, επεξεργασμένες και φυσικά βελτιωμένες υπογραμμίζουν την ερημιά που επικρατεί στον Άρη, ενός άκρως ερημικού πλανήτη που έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την ατμόσφαιρα και είναι 1.000 φορές πιο ξηρός από την πιο ξηρή έρημο στη Γη. Τόσο το Perseverance όσο και το Ingenuity πριν από αυτό, αναζητούσαν τα καλύτερα μέρη στον Άρη όπου θα μπορούσε να υπάρξει ζωή, αν αυτή υπήρξε ποτέ.

NASA: Για πρώτη φορά λαμβάνει φωτογραφία ποταμού του Άρη

Το σκάφος Ingenuity είναι η αλήθεια είχε γράψει τη δική του ιστορία. Το ρομπότ αυτό ήταν το πρώτο σκάφος που πραγματοποίησε ποτέ μηχανοκίνητη, ελεγχόμενη πτήση σε άλλο πλανήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέταξε στον Άρη 72 φορές και σε αποστάσεις μέχρι και 2.315 πόδια.

Ξεπέρασε μάλιστα και τα φυσικά εμπόδια του πλανήτη. Η ατμόσφαιρα του Άρη είναι αρκετά αραιή, με όγκο περίπου 1% της γήινης. Χαρακτηριστικό είναι ότι για να μπορέσει το Ingenuity να πετάξει χρειάστηκε ο έλικας να περιστρέφεται στις 2.400 στροφές το λεπτό.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.