Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σάλος με εμφιαλωμένα νερά: Παράνομες μεθόδους επεξεργασίας, μηνύσεις για αδικήματα

Πρόσφατα, μία μεγάλη έρευνα που διεξήχθη από την Le Monde και το Radio France αποκάλυψε ότι μία στις τρεις εταιρείες στη Γαλλία χρησιμοποιούν απαγορευμένες και “δόλιες” μεθόδους καθαρισμού του φυσικού μεταλλικού νερού.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι εταιρείες επεξεργάζονταν παράνομα το μεταλλικό τους νερό χρησιμοποιώντας παράνομες μεθόδους, όπως φίλτρα UV ή άνθρακα, και η Sources Alma εμφιάλωσε ακόμη και νερό βρύσης παρουσιάζοντάς το ως μεταλλικό νερό.

Η Nestle, η οποία εμφιαλώνει μεταξύ άλλων τα νερά Perrier και San Pellegrino, παραδέχτηκε ότι προσέφυγε σε απαγορευμένες μεθόδους, όπως η χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας και φίλτρων ενεργού άνθρακα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο κανονισμός της ΕΕ για το φυσικό μεταλλικό εμφιαλωμένο νερό απαγορεύει τον καθαρισμό και την απολύμανση πριν την εμφιάλωση, για τη διασφάλιση της ποιότητας, της καθαρότητας και των συστατικών των νερών της πηγής.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Foodwatch,σύμφωνα με το cibum.gr, υπέβαλε μήνυση για εννέα αδικήματα στο Ειρηνοδικείο του Παρισιού, καθώς οι εταιρείες επεξεργάζονταν παράνομα τα εμφιαλωμένα νερά τους και τα πούλησαν χωρίς να ενημερώσουν τους καταναλωτές.

Η Foodwatch ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι μια τέτοια κατάσταση δεν θα επαναληφθεί ούτε στη Γαλλία ούτε σε άλλες χώρες.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.