Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΠΡΟΩΡΑ! Άρχισε ο “Γολγοθάς” για τους 175 του “ναι”…

Να αφήσει “πίσω” το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών επιχειρεί τώρα η κυβερνητική ηγεσία αλλά δεν αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο όσο δείχνει. Η ζημιά που έχει γίνει είναι ήδη μεγάλη…Ως πρώτο μέτρο προς την κατεύθυνση αυτή εδόθη, λένε, εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να σταματήσουν οι εκδηλώσεις και τα πάρτι που φούντωσαν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου μεταξύ των οποίων και το γλέντι στο γκέι μπαρ με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτό κι αν ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι προκαλώντας ακόμη και “φίλια” πυρά για την Κατ. Σακελλαροπούλου που για μια ακόμη φορά ξέχασε ποιος είναι ο θεσμικός της ρόλος. “Περισσότερο ίσως κι από το νόμο, εξόργισαν τον κόσμο αυτά τα επινίκια” παραδέχονται στους κυβερνητικούς διαδρόμους. Κατόπιν εορτής το αντελήφθησαν όμως…

Το χειρότερο για τους πανηγυρτζήδες είναι ότι όλα αυτά έπεσαν πάνω στο σαββατοκύριακο. Και καθώς οι εικόνες ήταν εντελώς νωπές, η γεύση της οργής και της αγανάκτησης που δόθηκε σε πολλές εκκλησίες υπήρξε ιδιαίτερα έντονη.

Καταγράφηκαν και περιπτώσεις που οι επικρίσεις και τα δηκτικά σχόλια, από άμβωνος, για τους βουλευτές συνοδεύτηκαν μέχρι και από χειροκροτήματα από τους πιστούς μέσα στους ναούς.

Έτσι κι αλλιώς πάντως τα μηνύματα που εξακολουθούν να φθάνουν από όλα τα σημεία της χώρας επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνο δεν κλείνει (και αυτό) το μέτωπο αλλά και πως μετατρέπεται πλέον σε χαίνουσα πληγή.

Σε πάρα πολλές περιοχές -και ιδιαίτερα στην περιφέρεια- οι βουλευτές που ψήφισαν το νομοθέτημα κινδυνεύουν να ανακηρυχθούν “ανεπιθύμητα πρόσωπα” με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αντιθέτως, οι βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν -και ειδικά όσοι ψήφισαν ανοικτά “όχι”- φαίνεται ότι βιώνουν αυτές τις ημέρες μια εντυπωσιακή αναβάπτιση στην λαϊκή αποδοχή.

Και μην νομίζετε ότι αυτές οι διεργασίες περιορίζονται στη ΝΔ επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ παραδοσιακά είχε θέσεις υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ. Καθότι άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη, αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τώρα και οι δικοί του βουλευτές οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους υπερψήφισαν το επίμαχο νομοθέτημα.

Παρατηρείται μάλιστα το φαινόμενο σε αρκετές εκλογικές περιφέρειες οι “επιλαχόντες” να κρατούν, όλο αυτό το διάστημα, αποστάσεις από την ακραία υπεράσπιση του “δικαιωματισμού” προκειμένου να εισπράξουν την φθορά των άλλων και να προσεταιριστούν την εκλογική βάση που δεν ενθουσιάζεται με όλα αυτά…

Κι όπως φαίνεται είμαστε ακόμη στη φάση της προθέρμανσης. Καθώς σε μερικές εβδομάδες θα μπούμε στην ευθεία για την περίοδο του Πάσχα (και με φόντο τις ευρωκάλπες), τότε είναι που θα ξεκινήσει για τα καλά ο “Γολγοθάς” (αλλά χωρίς Ανάσταση) για τους 175 του “ναι”…

Ο ΚΟΡΙΟ
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.