Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ της Αθήνας! ΑΥΤΕΣ οι εικόνες δεν τους …πειράζουν;

Το λαγούμι τους πείραξε και όχι τα γεμάτα πεζοδρόμια με άστεγους;

Πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την υπόθεση των παλαιοχριστιανών, οι οποίοι στην πραγματικότητα, ζούσαν απομονωμένοι, χωρίς να πειράζουν κανέναν.

Εξοργισμένες είναι οι κοινότητες των Παλαιοχριστιανών με την σύλληψη του Μάνου Καλαϊτζιδάκη ο οποίος ζούσε με την οικογένειά του στην ορεινή Κορινθία μέσα σε καλύβα δικής του κατασκευής.

Ακούστηκαν κυριολεκτικά ακραία συνθήματα κατά της κυβέρνησης (ειδικά κατά του πρωθυπουργού) αλλά η οργή των ανθρώπων αυτών έχει «ξεχειλίσει», καθώς νιώθουν ότι αντιμετωπίζονται χωρίς σεβασμό για τα πιστεύω τους και την επιλογή του τρόπου ζωής τους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας οδηγήθηκε ο 45χρονος παλαιοχριστιανός πατέρας ενώπιον του εισαγγελέα με δικογραφία για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Εν Αθήναις… εν έτει 2.024 μ.Χ. κυρίες και κύριοι: Επί τής οδού Πανεπιστημίου, στη συμβολή με την οδό Βουκουρεστίου, πίσω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεττανία», στο Κέντρο τής Πρωτευούσης, πλησίον τής Βουλής, στην Πλατεία Συντάγματος… Λίγα μέτρα απόσταση από το πρώην “Zonar’s” (νυν “Athénée”)

Οδός αστέγων η Σταδίου – Εικόνες εξαθλίωσης στο κέντρο της Αθήνας

Σκληρές εικόνες καταγράφηκαν στην παγωμένη νυχτερινή Αθήνα. Στο κέντρο της πρωτεύουσας, γύρω από το Σύνταγμα και τις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου, Καραγεώργη Σερβίας, αλλά και στο Μοναστηράκι και το Θησείο, οι άστεγοι έχουν φτιάξει τα δικά τους υπαίθρια καταλύματα. Ίδια όμως είναι η κατάσταση και στις υπόλοιπες γειτονιές της πρωτεύουσας. Στα Εξάρχεια, στην Κυψέλη και τα Πετράλωνα οι άστεγοι τριγυρνούν με τα λιγοστά υπάρχοντά τους στον ώμο και προσπαθούν να βρουν κάποιο καταφύγιο για να βγει ακόμα μία κρύα νύχτα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.