Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Ακόμα νωρίτερα η πληρωμή, ποιοι και πότε πάνε στα ΑΤΜ. Νέες ημερομηνίες

Πότε θα πληρωθούν τελικά οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2024; Νέες ημερομηνίες.

Με την ολοκλήρωση των γιορτών, οι λογαριασμοί έχουν αδειάσει κι έτσι οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2024 είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.

Μέχρι τις 5 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται το μπαράζ πληρωμών από τη ΔΥΠΑ και τον e-ΕΦΚΑ. Αναλυτικά, έως 5/1 η ΔΥΠΑ θα πληρώσει:

Τα επιδόματα ανεργίας και λοιπών επιδομάτων. Συνολικά θα δοθεί το ποσό των 19 εκατ. ευρώ σε 16.000 δικαιούχους.

Επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης. Συνολικά θα καταβληθεί το ποσό των 6 εκατ. ευρώ σε 7.000 δικαιούχους.

Επιδοτούμενη άδεια μητρότητας. Συνολικά θα δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες.

Την ίδια στιγμή ο e-ΕΦΚΑ θα καταβάλει στις 5 Ιανουαρίου το ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ σε 1.000 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Σημειώνεται δε πως για την περίοδο 2 ως 5/1 καταβλήθηκε το ποσό των 29,6 εκατ. ευρώ σε 25.000 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ.

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε αρχίζει η καταβολή τους, ημερομηνίες

Ενώ αρχικά οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2024 είχαν ανακοινωθεί ότι θα πληρωθούν στις 28 Ιανουαρίου, τώρα η ημερομηνία έρχεται νωρίτερα.

Από τις 25 Ιανουαρίου λοιπόν αναμένεται να καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου 2024. Αναλυτικά:

Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) αναμένεται να πληρώσουν στις 25 Ιανουαρίου 2024 τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2024.

Την ημερομηνία αυτή θα καταβληθούν και οι συντάξεις ΕΦΚΑ σε όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) αλλά θα πληρωθούν και οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, το Δημόσιο, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, το ΕΤΑΤ ,το ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, η ΔΕΗ ,ο ΟΤΕ, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ εκτιμάται πως θα καταβάλουν τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2024 στις 26 Ιανουαρίου 2024.

Την ίδια ημερομηνία αναμένεται να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει στις 31 Ιανουαρίου 2024 τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Η αλλαγή στις συντάξεις Φεβρουαρίου 2024

Στις συντάξεις Φεβρουαρίου δεν θα εφαρμοστεί το πέναλτι του 30% για τους μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους.

Αυτό θα γίνει επειδή θα τεθεί σε εφαρμογή ο μη ανταποδοτικός πόρος υπέρ e-ΕΦΚΑ για τους μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους ο οποίος θα ισούται με το 10% επί των ασφαλιστέων αποδοχών τους ενώ για τους μη μισθωτούς εργαζόμενους συνταξιούχους θα είναι ίσο με το 50% επί της επιλεγείσας ασφαλιστικής κλάσης για κύρια σύνταξη.

Οι συνταξιούχοι που έχουν ή θα αναλάβουν και θα δηλώσουν εργασία από την 1η Ιανουαρίου 2024, αντί μείωσης 30% στη σύνταξη, θα καταβάλλουν εισφορά 10% από τον μισθό τους, αν εργάζονται ως μισθωτοί, ενώ αν απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, θα δίνουν τις εισφορές με προσαύξηση 40% για κύρια και επικουρική ασφάλιση (γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι) ή 50% αν έχουν μόνο κύρια ασφάλιση.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.