Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ομολογία Σκρέκα: Η τιμές των βρεφικών τροφών είναι απλησίαστες…

Ομολογία αποτυχίας για τα κυβερνητικά μέτρα από τον Κώστα Σκρέκα ο οποίος τώρα υπόσχεται νέες παρεμβάσεις για να πέσει τη τιμή του βρεφικού γάλακτος.

Οι πρόσφατες διαπιστώσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού πως οι Έλληνες πληρώνουν πιο ακριβά στην Ε.Ε. το αναγκαίο αυτό προϊόν έφεραν αντιδράσεις, ενώ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές.

Και πως απαντά σε όλα αυτά ο υπουργός Ανάπτυξης; Με διαπιστώσεις και ευχολόγια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Σκρέκας υποστήριξε ότι «συνεχίζονται οι έλεγχοι και για το βρεφικό γάλα. Η μεταρρύθμιση που επέτρεψε να πωλείται και στα σούπερ μάρκετ δεν έχει φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα και η τιμή είναι αδικαιολόγητη».

Συμπλήρωσε πως «προσεχώς θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα. Θα ανακοινώσουμε μέτρα διοικητικού χαρακτήρα ώστε να δούμε τις τιμές του βρεφικού γάλακτος να μειώνονται» για να προσθέσει ότι χθες υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ.

Πάντα σε γραμμή ευχολογίων ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε «η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να ευλογήσει τα γένια του λέγοντας ότι χθες επιβλήθηκε ακόμη ένα πρόστιμο, αυτή τη φορά σε εταιρεία κλιματιστικών που κερδοσκοπούσε. Οι επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα, όπως είπε ο υπουργός, στη συνέχεια οφείλουν να προσαρμόσουν τις τιμές τους.

«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα βοηθήσουν να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια, όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού και πάνες» ανακοίνωσε ο ίδιος και στο σημείο αυτό ανέφερε ότι στην κατεύθυνση αυτή χθες υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ στους οποίους παρουσιάστηκαν οι στόχοι του υπουργείου, με πρωταρχικό, από τον Μάρτιο οι τιμές των προϊόντων που ήταν αδικαιολόγητα υψηλές, να μειώνονται.

Στην ερώτηση αν τα πρόστιμα εισπράττονται, είπε ότι ήδη έχουν κατατεθεί από το υπουργείο αποδεικτικά είσπραξης χιλιάδων ευρώ.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αλλά ο στόχος είναι να μειωθούν οι τιμές στα ράφια», σημείωσε ο κ. Σκρέκας, προσθέτοντας ότι μετά τον Σεπτέμβριο οι ανατιμήσεις έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.