Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Απαισιόδοξοι οι πολίτες για το 2024 που στενάζουν από την ακρίβεια

Ακόμα μια δημοσκόπηση έρχεται στη δημοσιότητα που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η ακρίβεια μαστίζει μεγάλο μέρος των πολιτών, δημιουργώντας τους έντονο φόβο για το προσεχές μέλλον – τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να κωφεύει στις εκκλήσεις τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναμένει ότι το 2024 θα είναι «ίδια κακό» ή ακόμα και χειρότερο από το 2023.

Ανάλογη είναι η εικόνα σχετικά με το εάν οι πολίτες εκτιμούν πως η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, θα είναι φέτος καλύτερη.

Μάλιστα, το 42% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ο μεγαλύτερός τους φόβος είναι «να μην μπορώ να τα βγάλω πέρα» και ακολουθεί με 24% η αγωνία για τυχόν πρόβλημα υγείας.

Όσο για τη νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, το 49% των ερωτηθέντων εκφράζει τη διαφωνία του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 58%, όταν οι ερωτώμενοι είναι οι ψηφοφόροι της Ν.Δ.

Παρά τους φόβους των ερωτηθέντων για το αύριο, η Ν.Δ. διατηρεί την πρωτιά με διαφορά, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγο πιο κάτω ακολουθεί το ΚΚΕ.

Εντός Βουλής είναι και η Ελληνική Λύση, ενώ «οριακά» εκτός μένουν Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και Σπαρτιάτες. Η Νέα Αριστερά δεν φαίνεται να κερδίζει -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- την εμπιστοσύνη μεγάλου αριθμού πολιτών και βρίσκεται πιο χαμηλά, όπως και το ΜέΡΑ25. Σημειώνεται ότι υψηλό είναι το ποσοστό όσων ερωτηθέντων δεν εκφράζουν πρόθεση ψήφου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.