Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ παραβίασε το “ιατρικό πρωτόκολλο”…

Μαζί με όλα τα άλλα διανύουμε και περίοδο έξαρσης των ιώσεων. Όχι μόνο των πολιτικών αλλά και των κανονικών. Κι εκτός από τον κορονοϊό, καταγράφονται αυξημένα κρούσματα και της γρίπης Η1Ν1 που παρουσιάζει περισσότερες επιπλοκές σε σχέσεις με την κοινή γρίπη…

Για να φρεσκάρουμε λοιπόν τις γνώσεις μας, μέρες που είναι, τα συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1, που αρχικά είχε ονομαστεί γρίπη των χοίρων, όπως εξηγούν οι γιατροί περιλαμβάνουν αιφνίδια έναρξη υψηλού πυρετού, βήχα, πόνο στους μύες και στις αρθρώσεις. Επίσης, μπορεί να εμφανιστεί καταρροή, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, ρίγη, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και έμετοι.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο ιός της γρίπης Η1Ν1 μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδονται και όλες οι ιώσεις, από άνθρωπο σε μέσω σταγονιδίων που εκπέμπει στο περιβάλλον του ο ασθενής που βήχει ή φτερνίζεται.

Και στο ερώτημα “πώς μπορούμε να προστατεύσουμε και τους άλλους στην περίπτωση που νοσήσουμε από τον συγκεκριμένο ιό;” οι οδηγίες που δίνουν ο λοιμωξιολόγοι είναι σαφείς: “Αν νοσήσουμε από τη νέα γρίπη, πρέπει να παραμείνουμε σπίτι και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τη στενή επαφή με άλλους, κυρίως με παιδιά και άτομα υψηλού κινδύνου, για χρονικό διάστημα 7 ημερών”.

Προς τι (εκτός από τη γενική ενημέρωση) όλα αυτά; Διότι είδαμε τον (ασθενούντα;) Κ. Μητσοτάκη να προεδρεύει χθες, με φυσική παρουσία, στο (πολυπληθές) υπουργικό συμβούλιο που επικύρωσε το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αρχικώς η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη. Ανακοινώθηκε όμως η αναβολή της διότι «ο πρωθυπουργός επέστρεψε από το Νταβός με υψηλό πυρετό λόγω γρίπης Η1Ν1».

Βάζοντας κάτω τις ημερομηνίες ωστόσο βλέπουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν στο Νταβός μέχρι και την Παρασκευή. Επιστρέφοντας επομένως με “υψηλό πυρετό”, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του, το προληπτικό επταήμερο έπρεπε να ξεκινήσει τουλάχιστον από το Σαββατοκύριακο. Και στη διάρκεια όλης αυτής της εβδομάδας “να παραμείνει σπίτι και” με βάση το ιατρικό πρωτόκολλο “να αποφύγει τους κλειστούς χώρους και τη στενή επαφή με άλλους, κυρίως με παιδιά και άτομα υψηλού κινδύνου”. Το έκανε; Όχι…

Ψιλά γράμματα” θα πει κάποιος. Αν όμως ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί ως θετικό πρότυπο προκειμένου να πειθαρχούν οι πολίτες, τότε ποιος θα το κάνει;

Οι κακεντρεχείς θα σπεύσουν βέβαια να θυμηθούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε σπάσει ακόμη και το ιδιαίτερα σκληρό και τιμωρητικό lockdown (που ο ίδιος είχε επιβάλει) τουλάχιστον δύο φορές στην “καρδιά” της πανδημίας. Μια φορά με την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα και άλλη μία με το γλέντι στο σπίτι βουλευτή του στην Ικαρία.

Εκτός κι αν αυτή η γρίπη ήταν “διπλωματική” για να μεσολαβήσει η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου..

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.