Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μεσολόγγι: Ο κρεοπώλης συνελήφθη για ανθρωποκτονία αλλά δεν ομολογεί

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη απ’ το Μεσολόγγι, καθώς εξακολουθεί να αγνοείται εδώ και 14 ημέρες ενώ το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας φαίνεται πια σίγουρο και όλοι απλά περιμένουν να επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι.

Χθες καταγράφηκαν ραγδαίες εξελίξεις καθώς συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Πρόκειται για τον 50χρονο κρεοπώλη, φίλο του Μπάμπη, στον οποίο ο αγνοούμενος φέρεται να είχε δανείσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Είναι επίσης το τελευταίο άτομο που σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα είδε εν ζωή τον 31χρονο.

Ο κατηγορούμενος, που εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του με την υπόθεση, πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα.

Ξεσπά η αδελφή του Μπάμπη

«Από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το μεσημέρι που ήταν στην Ασφάλεια Μεσολογγίου δεν ομολόγησε τίποτα, οπότε είναι σκληρός. Ενώ περιμέναμε όλοι να βγει, τον έβγαλαν από πίσω, δεν ξέρω. Δεν τον είδαμε, ούτε στα δικαστήρια τον είδα εγώ προσωπικά. Δεν είχα οπτική επαφή μαζί του» είπε στο MEGA η αδερφή του αγνοούμενου σχετικά με την ενημέρωση που είχαν.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις που έκανε η αδελφή του 31χρονου λίγο πριν οδηγηθεί ο 50χρονος στον ανακριτή, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η σύλληψη του 50χρονου είναι μια δικαίωση, διότι τελικά αποδείχθηκε ότι αυτός εμπλέκεται με την εξαφάνιση του αδερφού μου, αλλά όπως λέω πάντα, εμάς το κύριο θέμα που μας απασχολεί είναι να δούμε που είναι ο αδελφός μου».

Επίσης, ανέφερε ότι «ο 50χρονος δεν έχει μιλήσει μέχρι τώρα και δεν ξέρουμε αν θα το κάνει ποτέ, οπότε το να πάει στη φυλακή εμάς δεν μας λέει τίποτα, αν δεν βρεθεί ο αδελφός μου». Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, η αδελφή του 31χρονου είπε ότι «εφ΄ όσον η Δικαιοσύνη έκρινε ότι ο 50χρονος εμπλέκεται στην εξαφάνιση του αδελφού μου κάτι έχουν δει» και προσέθεσε: «Ας πει πού είναι ο αδελφός μου. Γιατί να το κρατάει μυστικό, ενώ υπάρχει ήδη κατηγορία εναντίον του». Ακόμη η αδελφή του 31χρονου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, «να εμπλέκεται και άλλο άτομο στην υπόθεση».

«Που είναι το παιδί μου;» φώναζε η μάνα του Μπάμπη έξω απ’ την αστυνομική διεύθυνση.

Οι αντιφάσεις και τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 50χρονου και το ένταλμα σύλληψης που ακολούθησε, βασίστηκε στις αντιφάσεις που υπέπεσε κατά την διάρκεια των καταθέσεων που έδωσε στην Αστυνομία, σχετικά με τις κινήσεις του το βράδυ της 4ης Ιανουαρίου, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου, μετά τη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος αρχικά είχε υποστηρίξει πως ο Μπάμπης του ζήτησε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του σε μια τοποθεσία για κυνήγι, αλλά απ’ την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποδείχθηκε ότι αυτός τηλεφώνησε στον Μπάμπη για να ορίσουν συνάντηση.

Επίσης, ενώ αρχικά φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε πως δεν έλεγε την αλήθεια. Αντιθέτως, φαίνεται πως το είχε κλείσει, και το άνοιξε μόνο για να κάνει διαδικτυακή κλήση σε έναν 36χρονο, ο οποίος κλήθηκε σήμερα για συμπληρωματική κατάθεση.

Επίσης, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πως βρισκόταν στο ίδιο σημείο με τον 31χρονο, για πολλή ώρα πριν χαθούν τα ίχνη του, όπως φαίνεται από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν συλλέξει στοιχεία τόσο από κάμερες που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή των πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, όσο και από κινητά τηλέφωνα, ενώ εξετάζονται και οι οικονομικές συναλλαγές που είχε ο 31χρονος με τον 50χρονο.

Άλλα τέσσερα άτομα στο «κάδρο» των ερευνών

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή επιπλέον 4 ατόμων – 2 ανδρών και 2 γυναικών – τα οποία έχουν προσαχθεί.

Ο ένας απ’ αυτούς είναι ο 36χρονος με τον οποίο ήρθε σε επαφή ο 50χρονος κρεοπώλης.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.