Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Επισπεύδεται το νομοσχέδιο

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας – τη Δευτέρα ή την Τρίτη- το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, το οποίο είναι ήδη ολοκληρωμένο.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται κορυφαίες κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες ημερομηνίες, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη θα φύγει για τη Νέα Υόρκη και το roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Σικάγο όπου θα έχει συναντήσεις με την ομογένεια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι επίσημο. Προφανώς, εντός των επόμενων ημερών, όπως συμβαίνει με τα Υπουργικά Συμβούλια κάθε μήνα και κάποιες φορές και δύο τον μήνα, θα έχετε κάποια επίσημη ενημέρωση».

Η επίσπευση της παρουσίασης σχετίζεται εκτός των άλλων όπως υποστηρίζουν πολλοί και στην συζήτηση που θα γίνει στην Ιερά Σύνοδο την Τρίτη με αποκλειστικό θέμα το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Χθες έγινε μάλιστα γνωστό ότι πριν από δέκα ημέρες ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο και είχε συζητήσει μεταξύ άλλων και αυτό το θέμα. Όπως λένε μάλιστα κορυφαίες κυβερνητικές πηγές η συνάντηση αυτή έγινε προκειμένου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να μην αιφνιδιαστεί από την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει το σχετικό νομοθέτημα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Με δεδομένο ότι η στάση που θα κρατήσει η εκκλησία έχει την δική της σημασία στην υπόθεση του νομοσχεδίου – καθώς από την αντίδραση της θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού, το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτηση της.

Από την στιγμή μάλιστα που θεωρείται δεδομένο ότι η εκκλησία θα αντίδρασει αρνητικά, αυτό που θέλει να προσμετρήσει το Μέγαρο Μαξίμου είναι η σφοδρότητα της αντίδρασης και η έκφραση της προς τα έξω.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.