Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πάτρα: Έρχονται αυξήσεις στα εισιτήρια αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ- Τι λένε Ρήγας και Μανωλόπουλος

Πόσο θα ανέβουν οι τιμές

Αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ, Υπεραστικών και Αστικών, θα δουν οι επιβάτες το άμεσο προσεχές διάστημα, καθώς αναμένεται να δημοσιευθεί το ΦΕΚ που υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, το κόμιστρο θα αυξηθεί κατά 9%, σε όλα τα δρομολόγια, γεγονός που αφήνει δυσαρεστημένους, τόσο τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας Γιάννη Ρήγα όσο και τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέα Μανωλόπουλο, καθώς, όπως τονίζουν στο thebest.gr, είχαν ζητήσει αύξηση της τάξεως του 20% και το 9% είναι πάρα πολύ λίγο για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες.

Σε ό, τι αφορά, το Αστικό ΚΤΕΛ, ο κ. Ρήγας, επεσημαίνει, ότι η αύξηση στα εισιτήρια θα είναι 10 λεπτά και όπως λέει «Οι αυξήσεις σε καύσιμα, οχήματα, ανταλλακτικά, μισθούς είναι μεγάλες και το 9% μικρό για να μπορέσουν να καλυφθούν. Εμείς είχαμε ζητήσει η αύξηση να είναι 20 λεπτά. Τώρα περιμένουμε να δημοσιευθεί το ΦΕΚ για να γίνει η ανατίμηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, «πράγματι έχει βγει η απόφαση για αυξήσεις στα εισιτήρια και περιμένουμε να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να προχωρήσουμε. Η αύξηση αυτή δεν μας αφήνει ευχαριστημένους, το αίτημά μας ήταν να γίνει μια ανατίμηση 20%, ωστόσο αυτό που έχει ανακοινωθεί είναι 9% επί του σημερινού εισιτηρίου. Η αύξηση αυτή είναι πολύ μικρή, σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν. Με αυτά δεν καλύπτουμε ούτε την αύξηση των διοδίων που έρχεται».

Η τιμή του εισιτηρίου ΚΤΕΛ που καταβάλει ο επιβάτης, καθορίζεται από υπουργική απόφαση και ορίζεται από το γινόμενο του πολλαπλασιασμού της χιλιομετρικής απόστασης επί τον «χιλιομετρικό συντελεστή κομίστρου».

ΠΗΓΗ: THE BEST

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.