Στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος πραγματοποιείται σήμερα, στις 12:00, η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών, που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών (ΕΛ.Ε.Κ.ΘΕ.Π.ΤΕ.), τιμώντας τη θεατρική δημιουργία και τις διαφορετικές εκφάνσεις της σύγχρονης παραστατικής τέχνης.
Τα βραβεία αφορούν τη θεατρική περίοδο από τον Οκτώβριο του 2025 έως τον Σεπτέμβριο του 2026 και καλύπτουν αμιγώς ελληνικές παραγωγές που έκαναν πρεμιέρα μέσα σε αυτό το διάστημα.
Η Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τη Ρέα Γρηγορίου, τη Σμαρώ Κώτσια, την Ιωάννα Μπλάτσου, τον Γιώργο Παπαγιαννάκη, τον Σάββα Πατσαλίδη και την Ελευθερία Ράπτου, κλήθηκε να αξιολογήσει την πλούσια θεατρική δραστηριότητα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και τις παραγωγές των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων σε όλη την Ελλάδα.
Για την τελική επιλογή των παραστάσεων ελήφθησαν υπόψη και οι προτάσεις των μελών της Ένωσης.
Την τελετή απονομής θα παρουσιάσουν η Ελευθερία Ράπτου και ο Γιώργος Παπαγιαννάκης, κριτικοί θεάτρου και ιδρυτικά μέλη της ΕΛ.Ε.Κ.ΘΕ.Π.ΤΕ., ενώ τη μουσική συνοδεία θα αναλάβει το Athenaeum Saxophone Quartet.
Η αναλυτική λίστα των υποψηφιοτήτων και στις 17 κατηγορίες είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών: greektheatrecritics.gr.