Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οι συνταξιούχοι καταρρέουν μπροστά στην ακρίβεια

Πολύ μικρές είναι οι αυξήσεις στις συντάξεις, σύμφωνα με τους συνταξιούχους που υπογραμμίζουν ότι, η ακρίβεια, είναι πλέον δυσβάστακτη. Ο ίδιος ο υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως, απαντά ότι αυτά είναι τα ποσά που το κράτος μπορεί να δώσει.

«Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε ούτε στα έξοδα του σούπερ μάρκετ», εξομολογείται στην κάμερα του OPEN ο κύριος Σωκράτης, που είναι συνταξιούχος εδώ 20 χρόνια. Αν και ο ίδιος ήταν μέσα σε εκείνους που περίμενε τις αυξήσεις των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου, εξηγεί πως, τα 27 ευρώ που του αναλογούν, δε φτάνουν.

 

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων, κ. Κάντας, σημειώνει ότι, όσο και αν υπολογίζει τα έξοδά του, με χαρτί και μολύβι, τα λεφτά δε φτάνουν. Όπως ο ίδιος εξηγεί, από τα πάγια έξοδα του μήνα, τού περισσεύουν 24 ευρώ, για να πάρει φάρμακα και ένα λίτρο λάδι.

«Τόσα μπορεί να δώσει το κράτος»

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας απαντά στις εκκλήσεις των συνταξιούχων πως η κυβέρνηση κάνει ό, τι μπορεί  για να ενισχύσει το εισόδημα τους. «Πληρώνει η κυβέρνηση μέσα στο Δεκέμβριο, για να μπορέσουν να κάνουν γιορτές, αυξημένα επιδόματα, επίδομα προσωπικής διαφοράς και αυξημένες συντάξεις. Ισχυρίζεται κανείς μας ότι αυτές οι αυξήσεις είναι αρκετές; Όχι, και σίγουρα όχι εγώ. Είναι όμως αυτές που το κράτος μπορεί να δώσει», ήταν η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.