Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Αντώνης βάζει στη γωνία τον Κυριάκο για το μεταναστευτικό

Βαθαίνει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την τροπολογία που αφορά στη μονιμοποίηση των μεταναστών που έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια παραμονής στη χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, δεν έκανε την παραμικρή νύξη για τις ενστάσεις που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε αυτή την ομιλία από το γραφείο του και όχι από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Στο μεταξύ θα κριθούν πολλά αφού κατατίθεται στην ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στο οποίο βρίσκεται και η σχετική τροπολογία, η οποία θα ψηφιστεί την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Οι πληροφορίες λένε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις να μπει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να συγκρατηθούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν γι’ αυτό το θέμα αλλά και για να μην φανεί ότι πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά στοιχίζονται αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Το ενδεχόμενο της κομματικής πειθαρχίας προφανώς δεν αφορά τον πρώην πρωθυπουργό και γι’ αυτό όλα τα βλέμμα είναι στραμμένα πάνω του.

Τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο κόμμα, όλοι περιμένουν να δουν αν ο πρώην πρωθυπουργός θα το τραβήξει μέχρι τα άκρα, πηγαίνοντας στη Βουλή με σκοπό να καταψηφίσει την επίμαχη τροπολογία ή εάν θα απέχει από τη διαδικασία προκειμένου να μην πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερες εντάσεις.

Το σενάριο της κομματικής πειθαρχίας θεωρείται αναγκαίο από κάποιους καθώς ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών συμφωνεί με την άποψη του Αντώνη Σαμάρα ότι δεν θα έπρεπε να μονιμοποιηθούν μετανάστες που έχουν συμπληρώσει μόνο τρία χρόνια παραμονής στη χώρα, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξήγησε ότι γίνεται για καθαρά πρακτικούς λόγους από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εργατικά χέρια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι βουλευτές που συντάσσονται με τον Αντώνη Σαμάρα  – και οι οποίοι δεν είναι λίγοι – είτε έχουν τις ίδιες απόψεις με τον πρώην πρωθυπουργό, είτε εκλέγονται σε περιοχές που οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα καχύποπτοι απέναντι στους μετανάστες.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.