Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κασσελάκης: Σφυρίζει αδιάφορα για τη Νέα Αριστερά…

Αντιπαράθεση με Μητσοτάκη, αιχμές για Ανδρουλάκη και «αδιαφορία» για τη Νέα Αριστερά, αυτή ήταν η στάση του Στέφανου Κασσελάκη απέναντι σε κυβέρνηση και τους «ανταγωνιστές» του ΣΥΡΙΖΑ από την προοδευτική αντιπολίτευση, στην ομιλία του χθες κατά την πρωινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Η τελευταία συγκλήθηκε προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης, που δεν είναι βουλευτής, να μπορέσει να δώσει το «παρών» στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024.

Η αντιπαράθεση με τον Μητσοτάκη, ουσιαστικά κινήθηκε στο επίπεδο της αποδόμησης του κυβερνητικού αφηγήματος για την οικονομία (το συγκεκριμένο σκέλος της ομιλίας ήταν πολύ αναλυτικό και με στοιχεία) χωρίς ιδιαίτερα υψηλούς τόνους όπως είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Πιο πολύ είχε μια λογική «υπεύθυνης αντιπολίτευσης». Άφησε ωστόσο αιχμές για αλαζονεία και για τα εσωκομματικά της ΝΔ.

Το «41% έχει πήλινα πόδια» είπε χαρακτηριστικά «γιατί η κοινωνία νιώθει προδομένη». Και γιατί στο εσωτερικό της ΝΔ οι «υποκλινόμενοι» στον Ερντογάν και εκείνοι «που θυμήθηκαν ότι μας λείπουν εργατικά χέρια και χρειαζόμαστε μετανάστες να μαζέψουν τις ελιές» συγκρούονται με τον Σαμαρά.

Κοινώς, μετά από ένα δίμηνο – τρίμηνο ενασχόλησης με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης θέλησε να αναδείξει τις εσωκομματικές τριβές στην κυβερνητική παράταξη.

Μία μέρα νωρίτερα στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού έθετε και πάλι θέμα για το πότε θα έρθει προς ψήφιση ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, με αφορμή την συνέντευξη Ιερώνυμου. Εκτίμησε και πάλι πως «δεν θέλει να το φέρει προς ψήφιση πριν τις ευρωεκλογές».

Σε σχέση με τη στάση της εκκλησίας εξέπεμψε ουσιαστικά το μήνυμα ότι δεν μπορεί να αποφασίζει για ένα τέτοιο θέμα και υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος είναι θρησκευόμενος κάλεσε να επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα του διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους προκειμένου να τοποθετηθεί και η ΝΔ την οποία χαρακτήρισε «δήθεν» εκσυγχρονιστική.  «Να δούμε» είπε, «είναι υπέρ ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους ή θέλουν να υπάρχει ακόμα ένα καθεστώς το οποίο ανήκει σε προηγούμενο αιώνα και σίγουρα δεν ανήκει σε μια σύγχρονη Ευρώπη;».

Αλλαγή στάσης με «αδιαφορία» απέναντι στη Νέα Αριστερά

Με την  ομιλία του, αλλά και πρόσφατες συνεντεύξεις του (Κουβαράς, Γιάμαλη, Γερμανού) ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως επιχειρεί να βαδίσει στην στρατηγική της φυγής προς τα μπρος, χωρίς πισωγυρίσματα, δηλαδή χωρίς να τροφοδοτεί την κόντρα και τον ανταγωνισμό με τους αποχωρήσαντες.

Κάνοντας πράξη την αναφορά των τελευταίων ημερών πως «οι αποχωρήσεις ανήκουν στο παρελθόν» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει μπροστά, στην χθεσινή ομιλία του επέδειξε «αδιαφορία» για τη Νέα Αριστερά. Δεν άφησε κάποια αισθητή αιχμή εναντίον των αποχωρησάντων, ούτε και κατά την αναφορά του στο νομοσχέδιο για τους servicers. Το μόνο που θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί αιχμή είναι ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς μεγαλώνει και πως τον τελευταίο μήνα οι οργανώσεις «πλημμυρίζουν» από μέλη, κάτι που ωστόσο λέγεται και στο πλαίσιο μιας αντικειμενικής ανάγκης για την διαχείριση των εντυπώσεων από τη διάσπαση.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.