Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κουτσούμπας για Κασσελάκη: «Έψαχναν πολύ καιρό να βρουν αυτό το φυντάνι;»

«Έψαχναν πολύ καιρό να βρουν αυτό το φυντάνι;», ανέφερε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Οι διεργασίες που εξελίσσονται αυτή την περίοδο στον ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, μόνο τυχαίες δεν είναι. Σίγουρα, δεν έχουν καμία σχέση με “αγεφύρωτες” δήθεν ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους ή με διαφορές “αρχών”», είπε στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Όλα όσα συμβαίνουν, συνέχισε, αφορούν «το ποιοι θα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της αστικής τάξης στην προσπάθεια να εγκλωβίσουν τον λαό σε νέες αυταπάτες. Για το πάπλωμα και την καρέκλα γίνονται όλα και όχι για την ουσία».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε τις δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ πρώην και νυν στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε: «Βέβαια, εκτός από διαφωνίες για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματός τους και το ύφος του νέου προέδρου, δεν έχουμε ακούσει κάτι άλλο, ουσιώδες για τον λαό».

Ίσως η μόνη εξαίρεση σε αυτό, είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ήταν η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν θα δαιμονοποιεί το κεφάλαιο, αλλά θα το βλέπει σαν εργαλείο για τη μείωση των ανισοτήτων».

«Το κεφάλαιο, αυτό που δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορεί να κάνει για τα κέρδη του, αυτό λέει, θα γίνει εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων. Αλήθεια, έψαχναν πολύ να βρουν αυτό το φυντάνι;», σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συμπλήρωσε: «Βέβαια, για να μην τους αδικούμε, πριν από αυτούς υπήρξαν κι άλλα τέτοια ή παρόμοια φυντάνια».

Γιατί, πρόσθεσε, αυτά για τις ανισότητες στον καπιταλισμό, οι οποίες «δήθεν θα μειωθούν με τα μαγικά που θα τους κάνουν, τα έλεγε και το ΠΑΣΟΚ πιο πριν. Πολύ περισσότερο τα έκανε. Όταν τα συνδικαλιστικά του στελέχη στρογγυλοκάθονταν στα τραπέζια του “κοινωνικού διαλόγου” με τους εργοδότες και δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ξεπουλάνε τα εργατικά δικαιώματα».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.