Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κασσελάκης: «Θα παραμείνουμε στο left» – Στην ευρωομάδα της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παραμείνει στην ευρωομάδα της Αριστεράς ξεκαθαρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Θα παραμείνουμε στο left», λέει χαρακτηριστικά ο Σ. Κασσελάκης τερματίζοντας τα σενάρια που ήθελαν τη νέα ηγετική ομάδα να προσεγγίζει τους Σοσιαλδημοκράτες και να αλλάζει «πολιτική οικογένεια» στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται, πως τη θέση ιδεολογικής μετακίνησης προς το S&D είχε υποστηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Παππάς.

«Ο μόνος όμορος χώρος είναι όποιος έχει την πολιτική, οικονομική και από κάθε άλλη άποψη κοινωνική ανεξαρτησία για να μπορεί να αλλάξει τη χώρα. Είμαι ξεκάθαρος, είμαστε το μόνο κυβερνητικό κόμμα το οποίο μπορεί να διοικήσει τη χώρα με καθαρά χέρια» επισημαίνει ο Στ. Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτημα του δημοσιογράφου για ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκεί που είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει βαθιά κοινωνικός και ανεξάρτητος και να μπορέσει να αγκαλιάσει κόσμο, ο οποίος θα τον πιστέψει ότι μπορεί να έχει αξιόπιστη διακυβέρνηση», σημειώνει ο πρόεδρος του κόμματος τονίζοντας πως η σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό είναι εξαιρετική.

«Η κυβέρνηση υιοθέτησε τα μέτρα μας»

«Η κυβέρνηση υιοθέτησε τα μέτρα τα δικά μας, τα οποία ανακοίνωσα μάλιστα το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή και τα οποία τα παρουσίασα και χθες το πρωί με βίντεο. Πρώτον. Δεύτερον, η κυβέρνηση είχε την έμπνευση να προσθέσει σε αυτά αυτό το οριζόντιο μέτρο, το να αποκλείσει όλους τους φιλάθλους από όλους τους αγώνες για δύο μήνες. Είναι η κλασική προσέγγιση της κυβέρνησης όταν δεν μπορεί να λύσει ένα θέμα οριζόντιο μέτρο παντού για τον κόσμο», είπε ο Σ. Κασσελάκης αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την οπαδική βία.

Ως προς το αν έχουν ευθύνη οι ιδιοκτήτες των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών, είπε πως «δουλεύουν μέσα σε νομικό πλαίσιο» το οποίο καθορίζει η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση μπερδεύει το επιχειρείν με το επιτυχείν»

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε πως το «ένα οικονομικό μέτρο» που θα έπαιρνε είναι «η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις».

«Το ένα οικονομικό μέτρο είναι η κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις. Πιστεύω αυτό θα προκαλέσει τεράστια ένεση ρευστότητας στην οικονομία και επίσης μπορεί και να λύσει και ένα μεγάλο κομμάτι της φοροδιαφυγής. Επειδή θα μπορέσει επιτέλους κάποιος να πληρώνει βάσει των αποτελεσμάτων του και όχι βάσει ενός θεωρητικού κέρδους. Η κυβέρνηση μπερδεύει το επιχειρείν με το επιτυχείν, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά το πιο δομικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αλλάξουμε είναι ξεκάθαρα στο θέμα της δικαιοσύνης».

«Εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ»

Ακόμα, για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα σημείωσε πως «εξωτερική πολιτική δεν κάνεις με λιχουδιές στον Πίνατ και με υποκλίσεις στον Ερντογάν. Αυτό είναι στην κρίση του καθενός και της καθεμιάς από εμάς».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.