Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μέχρι κι ο «Ζήκος» ωχριά μπροστα τους!

Τη «στρογγυλοποίηση» ως μέθοδο παρουσίασε σαν σύγχρονος «Ζήκος» η κυβέρνηση του Μητσοτάκη στις ανακοινώσεις των υποτιθέμενων μέτρων της για την «οπαδική βία»

Του Βασίλη Βέργη

Φαντάζομαι ότι όλοι έχετε δει την καταπληκτική ταινία «Της Κακομοίρας» («Ο Μπακαλόγατος»), η οποία προβλήθηκε πρώτη φορά το 1963 με την ερμηνεία-ρεσιτάλ του αείμνηστου Κώστα Χατζηχρήστου στον ρόλο του «Ζήκου».

Θυμάστε μία από τις εκπληκτικές σκηνές στην οποία ο «Ζήκος» μιλάει με το αφεντικό του και παρουσιάζει τις εισπράξεις του μπακάλικου με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, «στρογγυλοποιώντας» πάντα το σύνολο προς τα πάνω.

Αυτή τη «στρογγυλοποίηση», λοιπόν, παρουσίασε σαν σύγχρονος «Ζήκος» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ανακοινώσεις των υποτιθέμενων μέτρων της για την «οπαδική βία». Ένας νέος «Μπακαλόγατος» που τσουβάλιασε όσους είχαν ευθύνες εσχάτως μαζί με όσους δεν είχαν και έκλεισε τα γήπεδα για τον κόσμο τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Όχι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μας έχει συνηθίσει στην «μπακαλοποίηση» και στις τζούφιες ανακοινώσεις. Θυμίζω ότι έχουν περάσει μόλις τέσσερις μήνες από τα μέσα Αυγούστου και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή (ο φονιάς ακόμη δεν έχει βρεθεί!), όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, δίπλα στον πρόεδρο της UEFA, πως κλείνουν οι λέσχες φιλάθλων και φεύγουν οι αστυνομικοί από τα γήπεδα. Είδατε εσείς καμιά λέσχη να κλείνει; Όσο για τους αστυνομικούς, οι κυβερνητικοί θεσμοθετούν ποσό 30 ευρώ ως αποζημίωση για τον κάθε ένστολο που θα έχει υπηρεσία στα γήπεδα!

Με τις χθεσινές ανακοινώσεις τους έκαναν και τον «Ζήκο» να ωχριά! Ενώ είναι φανερό από τις αποφάσεις ότι ο φόβος τους είναι να μη συναντηθούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού με την Aστυνομία -γι’ αυτό και το ματς με την Τόπολα θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών-, αποφάσισαν να κλείσουν ΟΛΑ τα γήπεδα της Super League για δύο μήνες.

Ποιος θα πληρώσει τα διαφυγόντα κέρδη σε ΟΛΕΣ τις ομάδες οι οποίες ουδεμία ευθύνη έχουν; Ποιος θα πληρώσει στους κατόχους διαρκείας τα χρήματα που έχουν δώσει για να τα αγοράσουν; Ποιος θα κρίνει τις αγωνιστικές ζημίες για τις ομάδες που, σε ντέρμπι και μη, θα στερηθούν τον κόσμο τους;

Γιατί όλα αυτά; Επειδή στον Βόλο οπαδοί του Ολυμπιακού «μπούκαραν» στο γήπεδο, τα έκαναν γης μαδιάμ και πλακώθηκαν με την Αστυνομία. Επειδή λίγες ημέρες αργότερα οπαδοί του Ολυμπιακού στου Ρέντη επιτέθηκαν στην Αστυνομία και, με δολοφονική ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, έστειλαν στο νοσοκομείο ένα 31χρονο παλικάρι που παλεύει για τη ζωή του.

Πού ευθύνονται, όμως, οι άλλες ΠΑΕ γι’ αυτά που προανέφερα; Γιατί να την «πληρώσουν» ΟΛΕΣ οι άλλες ομάδες και οι οπαδοί τους; Σε τι έφταιξαν για να τους κλείσουν τα γήπεδα ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του; Γιατί να «στρογγυλοποιήσουν» τον λογαριασμό οι «Μπακαλόγατοι» βάζοντας να «πληρώσουν» και ΠΑΕ-άνθρωποι που ουδεμία ευθύνη έχουν; Αυτοί που μας κυβερνούν πήγαν για ανακοινώσεις με υποτιθέμενη προετοιμασία ημερών, αλλά:

– Λησμόνησαν ότι υπάρχουν και παιχνίδια Κυπέλλου, π.χ. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για τα οποία δεν ανέφεραν τίποτα και μετά έτρεχαν για… διευκρινίσεις. Πόση αστειότητα.

– Λησμόνησαν ότι τα τελευταία επεισόδια έγιναν σε παιχνίδι βόλεϊ. Σε λίγες ημέρες (Σάββατο) υπάρχει πάλι προγραμματισμένος αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Ξανά θα τρέχουν για… διευκρινίσεις! Προφανώς είναι σωστό ότι δεν «έκλεισαν» το μπάσκετ, το βόλεϊ και τα άλλα σπορ που δεν φταίνε σε τίποτα -αφού η βία είναι «εισαγόμενη» από το ποδόσφαιρο-, αλλά η… πρόβλεψη των ανακοινώσεών τους ήταν για γέλια.

– Λησμόνησαν, τέλος, ότι ΚΑΙ σε δύο μήνες, στα μέσα Φεβρουαρίου, πάλι εδώ θα είναι οι εγκληματίες κάφροι, δεν θα έχουν… μεταναστεύσει. Γι’ αυτό λέμε ότι τα «μέτρα» τους είναι εξοργιστικά. Και τούτο προκαλούν: Την οργή της αθλητικής κοινωνίας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.