Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καλάθι των Χριστουγέννων: Ποια προϊόντα θα περιέχει

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του «καλαθιού των Χριστουγέννων» στα σούπερ μάρκετ, το οποίο θα περιέχει τρόφιμα σε χαμηλότερη τιμή για το εορταστικό τραπέζι.

Στο «καλάθι των Χριστουγέννων» αναμένεται να μπουν, μεταξύ άλλων τα εξής: γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι-βασιλόπιτα και γλυκίσματα.

 

Η αναλυτική λίστα με τα προϊόντα θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης το ερχόμενο διάστημα.

 

Στην ίδια λογική με πέρυσι στο «καλάθι των Χριστουγέννων» υποχρεωτικά θα συμμετέχουν όλα τα σουπερμάρκετ και οι υπεραγορές με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας δήλωσε πως «θα έχουμε ένα “καλάθι” για το τραπέζι των Χριστουγέννων, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν ενόψει των εορτών να προμηθευτούν τα αναγκαία προϊόντα. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την ίδια ημερομηνία με πέρυσι. Αυτό που ζητάμε από τις εταιρείες και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ηλεκτρικών συσκευών και παιχνιδιών είναι να μειώσουν τις τιμές. Να συναισθανθούν τις ανάγκες των νοικοκυριών για τις γιορτές».

 

Σημειώνεται πως θα ανακοινωθεί και το «καλάθι του Άη Βασίλη» που αφορά παιχνίδια και το οποίο είχε θεσπιστεί και πέρυσι.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.