Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ημέρες φορολογικής αφαίμαξης – Τι θα πρέπει να πληρώσουμε έως 31 Δεκεμβρίου

Αυξημένες είναι οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων μέχρι το τέλος του 2023. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν:

  • 6η δόση φόρου εισοδήματος
  • 8η δόση ΕΝΦΙΑ
  • Δόση ρύθμισης
  • τέλη κυκλοφορίας
  • ΦΠΑ
Σημειώνεται ότι όσοι φορολογούμενοι δεν πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι την τελευταία ημέρα του έτους, θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα. Πιο συγκεκριμένα από 1η Ιανουαρίου του 2024 προβλέπονται προσαυξήσει, 15% για τη ρύθμιση και 0,73% για ΕΝΦΙΑ και δόση φόρου εισοδήματος.

 

To Youth Pass

Παρατείνονται έως την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για την καταβολή του Youth Pass σε νέους 18 και 19 ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά την προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περί τις 130.000 αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ που αφορά σε περίπου 200.000 νέους, ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν προβλέπονται περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

 

Οι νέοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, είτε μέσω των Κ.Ε.Π. έως και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

 

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

 

Οι ενισχύσεις θα καταβληθούν σε δύο στάδια:

  • Για τους δικαιούχους που υπέβαλαν την αίτησή τους έως την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου: Οι ενισχύσεις θα αποσταλούν στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση περίπου 3-4 εργάσιμες ημέρες αργότερα.
  • Για τους δικαιούχους που θα υποβάλουν την αίτησή τους από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου: Οι ενισχύσεις θα αποσταλούν στα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι την 21η Δεκεμβρίου 2023 και θα καταβληθούν στους δικαιούχους τις επόμενες εργάσιμες ημέρες ανάλογα με τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζικών ιδρυμάτων.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.