Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Φορολογικο: Οι δικηγόροι της Πάτρας δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις τους

Δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι νομικοί της Πάτρας.

Σήμερα θα πραγματοποιήσουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου, αντίστοιχη με την χθεσινή.

Οι πατρινοί δικηγόροι θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωΐ και σύμφωνα με πληροφορίες μαζί τους θα είναι και άλλοι κλάδοι επαγγελματιών που αντιδρούν.

Να σημειωθεί ότι οι νομικοί της Πάτρας μέχρι και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, πραγματοποιούν αποχή από τις δίκες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό, που όπως υποστηρίζουν, τους πλήττει.

ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

 

Μικρές διορθώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησηςστο παραπέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου από τη Βουλή, διορθώσεις όμως που δεν επηρεάζουν, σε καμία περίπτωση, τη βασική φιλοσοφία της μεταρρύθμισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Επί τάπητος έχει τεθεί το ζήτημα της προσθήκης συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων στο μειωμένο κατά 50% τεκμήριο ή της προσθήκης  συγκεκριμένων ΚΑΔ στο μειωμένο τεκμήριο, όπως συνέβη με τις εποχικές επιχειρήσεις. Υποψηφιότητα θέτουν:

  • οι οδηγοί ταξί
  • οι ιδιοκτήτες περιπτέρων και ενδεχομένως
  • οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι
  • καθώς και κάποιες ομάδες που ενδεχομένως πλήττονται υπέρμετρα από τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.

Άθικτος ο πυρήνας

Ωστόσο, στις βασικές διατάξεις η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας δεν κάνει βήμα πίσω, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «στοχοποιεί τη φοροδιαφυγή», γιατί τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι:

  • το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει εισόδημα χαμηλότερο από τον κατώτατο μισθό,
  • το 54% δήλωσε πέρυσι μηδενικά εισοδήματα ή με ζημιές και
  • το 27% δηλώνει κατ΄εξακολούθηση για πέντε συναπτά έτη (το 2018, 2019, το 2020, το 2021 και το 2022) ζημιές ή μηδενικά εισοδήματα.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.