Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έρμαια της ακρίβειας τα νοικοκυριά- Καταπονήθηκαν τα πορτοφόλια

Έρμαια της ακρίβειας που τα έχει τσακίσει είναι τα νοικοκυριά, και όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, όλα δείχνουν ότι το ρεβεγιόν θα είναι περισσότερο λιτό από κάθε άλλη φορά.

Δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα, καθώς τα… πορτοφόλια των καταναλωτών είναι ήδη καταπονημένα και η ακρίβεια δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Για όσους επιλέξουν την καθιερωμένη έξοδο, το κόστος είναι αρκετά υψηλό.

Ενδεικτικά, το χριστουγεννιάτικο γεύμα σε εστιατόριο κυμαίνεται 65-200€/άτομο, στις ελληνικές πίστες το κόστος φτάνει τα 50€/άτομο (στο μπαρ) ή 160-220€/φιάλη (4 άτομα). Σε ξενοδοχείο το εορταστικό μενού στα μεγάλα ξενοδοχεία κοστίζει 180-220€/άτομο, ενώ μια παρέα σε κλάμπ θα πληρώσει 110€/φιάλη ( 5 άτομα)

Όμως, φέτος, ακριβά θα πληρώσουν και όσοι επιλέξουν το οικογενειακό δείπνο στο σπίτι.

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου καταναλωτών, ένα τραπέζι 4 ατόμων, θα ξεπεράσει τα 147 ευρώ, με την γαλοπούλα και τη γέμισή της να αγγίζει τα 34 ευρώ και τα γλυκά να φτάνουν ακόμη και τα 28 ευρώ.

Και για εκείνους που θα επιλέξουν ρεβεγιόν στο σπίτι με φίλους, η λύση είναι παραδοσιακή: Ρεφενές.

Η ακρίβεια επιμένει όπως φαίνεται και απο τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου στην Ελλάδα αγγίζει το 2,9%, όταν στην Ευρωζώνη δεν ξεπερνά το 2,4%. Ο πληθωρισμός των τροφίμων υπολογίζεται στο 6,9%.

Μιλώντας σε πολίτες στο Πέραμα ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι αυτό είναι το θέμα που απασχολεί περισσότερο τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μέχρι την Πέμπτη θα πρέπει να έχει καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα εξανεμιστεί μεσα σε λίγες ώρες.

Πηγή: megatv.com

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.