Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αστροναύτης της NASA φωτογράφισε την Αθήνα από (πολύ) ψηλά

Εντυπωσιακή νυχτερινη΄φωτογραφία της Αθήνας από αστρναύτη της NASA

Ένας αστροναύτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τράβηξε μια εντυπωσιακή νυχτερινή φωτογραφία της Αθήνας.

Η φωτογραφία του αστροναύτη «τραβήχτηκε» στις 17 Σεπτεμβρίου 2022, με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon D5 με εστιακό μήκος 180 χιλιοστών. Στην εικόνα οι δρόμοι ελίσσονται μέσα στην πόλη σαν φωτισμένα ποτάμια και η πόλη εκτείνεται μέχρι την ακτή.

Στις νυχτερινές φωτογραφίες που λαμβάνονται από ψηλά, οι απότομες μεταβάσεις από φωτισμένες σε μη φωτισμένες περιοχές εμφανίζονται συχνά εκεί όπου η αστική ανάπτυξη συναντά ένα υδάτινο σώμα ή ένα ανώμαλο, μη ανεπτυγμένο έδαφος. Σε αυτή τη φωτογραφία, ο φωτισμός διακόπτεται απότομα στο νότιο άκρο της Αθήνας, όπου η πόλη συναντά τον Σαρωνικό κόλπο. Στο βορειοδυτικό άκρο της πόλης εμφανίζεται επίσης απότομη πτώση του φωτισμού λόγω της Πάρνηθας. Ομοίως, η έλλειψη φωτισμού μεταξύ της πόλης και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών οφείλεται στο δύσβατο ανάγλυφο του Υμηττού.

Τα αρχαία και τα σύγχρονα στοιχεία της Αθήνας έρχονται επίσης σε αντίθεση τη νύχτα. Οι φωτισμοί κίτρινου και πορτοκαλί χρώματος υποδηλώνουν παλαιότερο φωτισμό με νάτριο υψηλής πίεσης. Ο φωτισμός λευκού χρώματος από την άλλη υποδεικνύει περιοχές που φωτίζονται με πιο πρόσφατη τεχνολογία LED.

Μικρές σκοτεινές κηλίδες στην κεντρική περιοχή της πόλης περιβάλλουν ορισμένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία του πέμπτου αιώνα π.Χ., όπως η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας και ο ναός του Ολυμπίου Διός.

ΠΗΓΗ: Lifo

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.